Ohledně toho citronu, je škoda dát ho tam bez kůry, ale kdo nemá rád nahořklou chuť, tak doporučuji kůru z omytého citronu okrájet ve velmi tenké vrstvě (jen to žluté), nebo nastrouhat na jemném struhadle a tu žlutou kůru použít do džusu. Pak silnější bílou slupku oloupat a vyhodit (je hořká) a citron nakrájet na kolečka, VELMI PEČLIVĚ vyhodit všechny pecičky, jsou extrémně hořké.
Tak jsem vařila podle receptu a zdálo se nám to dosti kyselé (hlavně děti se šklebily) a mrkvová chuť nebyla skoro znát. Vařím druhou várku, stejný recept, jen množství mrkve dávám 2kg a uvidíme, snad to bude lepší :-) Nebo mám dát méně kyseliny citronové? Mrkve se letos urodily obzvláště hojně ...
byl dobry
Já ho znám s Karotelou. Nevím zda se ještě vyrábí, ale mám ještě recept schovaný. Jenže kde sehnat tu Karotelu? Možná by se dala něčím nahradit. Už se to nesladilo.
Džus se nám moc líbí, jenom jsem ho malinko upravila. Cukr jsem dala vařit chvíli s mrkví a citronem a přidala kyselinu citronovou. 10l vody jsem nevařila, po rozmixování směsi jsem džus dala do pet lahve s širokým hrdlem (velké balení sirupu jupí) a ředíme až před konzumací. Nezabere to tolik místa.
Tento džus mám moc ráda, vyzkoušela jsem i obměnu s citronem a dvěma pomeranči, mňam
Džus je výborný i bez dýně, už ho máme po pár dnech vypitý :-) Přiznávám,že se mi zdálo 1kg cukru dost,tak jsem dala cca 800g.Příště zkusím menší část cukru nahradit nějakým dobrým nízkokalorickým sladidlem,ať nemám špatné svědomí :-)
jelikož džus má být trochu zahuštěný,tak já do něho přidávám uvařenou rozmixovanou a přecezenou dýni,ale může to být i cuketa.