Dortovou formu (průměr 24 cm) vymažeme a vysypeme moukou. Vejce vyšleháme s krupicovým cukrem, přidáme olej, džus, mrkev, ořechy a nakonec mouku s moučkovým cukrem, kypřidlem a skořicí. Naplníme dort. formu a pečeme při 180-ti stupních asi 45minut.
2
**Náplň:** Tvaroh s cukrem smícháme, přidáme vyšlehanou šlehačku. Korpus rozkrojíme, potřeme polovinou náplně a poklademe polovinou (okapaných) mandarinek. Přiklopíme, vršek a boky dortu potřeme druhou polovinou krému a poklademe druhou polovinou mandarinek. Můžeme dozdobit ještě posekanými ořechy či strouhanou čokoládou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kačka
|12. 1. 2017 16:02
Je skvělý <3 :-*
Pavla Ondráčková
|10. 7. 2016 13:07
Hned po umytí prázdného tácu se mládež ptala, kdy že se dočkají znova té dobroty. Opravdu byl výborný :-)
Teress
|27. 2. 2016 15:23
Naprosto výborný! Nedala jsem do náplně šlehačku a dala jsem jenom polovinu cukru a super :)
Rous
|8. 8. 2015 13:45
Úžasný dort! děkuji za tento recept. Upekla jsem na narozeniny a sklidila ovace. jen jsem dala méně ořechů (neměla jsem tolik) a více mrkve a také jsem o něco ubrala cukru, mandarinky byly skvělé. Výsledek předčil veškeré očekávání.
...to je mi líto, tento dort patří k našim oblíbeným... formu s pevným okrajem mám také, ale ze stejného důvodu, který už na vlastní kůži znáte, ho na krémové mokré dorty vůbec nepoužívám(peču v ní jen suché korpusy) a beru si raději s odnímatelným ráfkem, protože se z formy dobře vyndavá a dá se i vrátit zpět...
Veve
|14. 12. 2013 08:30
Dneska jsem se k nemu odhodlala, protoze vypada nadherne, ale dopadlo to katastrofalne :-( Delal jste ho nekdo v kulate forme bez odklapovacich stran?Vse vypadalo ok,ale dort byl zespodu tak mokry,ze z formy nechtel vypadnout a nakonec se mi vysypal ve dvou kusech.Takze jsem ho jen napatlala kremem a dala ovoce a bude se jist lzickou :-X
Hánová
|20. 7. 2013 17:24
Dobrý den,nedúvěřovala jsem té jedné lžíci mouky v buchtě,nakonec jsem se odhodlala a je to tak a dort je hotové nebíčko v puse.
Luciena
|29. 3. 2013 20:07
Ahoj, několik z vás popisuje dort jako příliš nízký. Dle této inspirace jsem zkusila oddělit žloutek a bílek. Žloutek jsem zpracovala dle tohoto návodu a bílek jsem v konečné fázi našlehala a přidala do těsta. Dort je vysoký jako forma, jde krásně rozpůlit a je fakt super. Díky tomu, kdo ho sem dal. <3
Dort se super povedl, všem chutnal, ani nebylo poznat, že je v něm mrkev, dalo mu to takovou příjemnou chuť. Neměla jsem dost ořechů, jen 130g, doplnila jsem 30 a30 mouky a strouhanky a bylo to supr.
Iveta Kamalová
|11. 2. 2012 10:50
Proležet vůbec nepotřebuje a místo mandarinek bych zkusila broskve nebo merunky, já byla s mandarinkama spokojená a rodina jakbysmet.
Iveta Kamalová
|11. 2. 2012 10:47
Dort byl vlhčí, to bylo tou mrkví. Vysoký taky moc nebyl, to není na závadu a ani jsem to nepředpokládala, protože čtvrt kila mrkve a ořechů je pořádná porce na pět vajec a rozkrojit šel potom bez problému, kdyby ne, nic by se nedělo i tak by byl vynikající. Aby byl vysoký musel by být v menším ráfku a asi by se možná špatně pekl, respektive propékal. Ke krému nemám co dodat, k dortu pasuje skvěle! A abych to shrnula, je to něco neočekávaně vyjímečného, co jsem nikdy před tím nezkusila a nejedla, nepotřebuje ani čas na zvlhnutí, jen stačí vychladit. Vřele doporučuji a já si jdu recept schovat!!!
Iveta Kamalová
|9. 2. 2012 07:03
Vypadá nádherně, jdu ho zkusit a dám vědět. Jen doufám, že mouky je opravdu jen jedna lžíce a předpokládám, že to bude polohrubá, z té peču nejvíc.
T
|14. 1. 2012 18:47
Dort je hrozně nízký, mám to tak jen já, nebo je to u všech? Je to můj první mrkvový, recept se mi líbil nejvíc, ale nějak nevím... Věřím, že chuťově bude dobrý, zatím jen "trpím" pohledem do trouby.
Berberuska
|23. 12. 2011 22:28
Dobrý den, jsem dortový amatér, ráda bych tento dort upekla synovi k narozeninám - je vhodné ho péct den dopředu a odležet v lednici - nebo je lepší ho upéct až v den oslavy??? kjA ještě jeden dotaz - hodily by se do něj i jahody místo mandarinek?? Předem díky za odpověď.
Marcela Ticháčková
|11. 10. 2011 20:03
Výborný vláčný dort, žádná dusivka. Navíc ho jedl i můj manžel, který nemá rád ořechy, to je úspěch dvojnásobný ;-) :-) .
Poved se mi, chutnal úžasně a zmizel jak pára nad hrncem <:-) <3 .
Jindra
|21. 7. 2011 14:50
je to velice jedlé, na druhý pokus jsem musela péct z deseti vajec a kila tvarohu na velký plech, protože se nás sešlo moc a dortík by nám nestačil :-P ;-) :-)
Kráčelová Zuzana
|14. 6. 2011 06:51
Tak už padl za vlast :-D , s mandarinkama a šlehačkou byl jak z cukrárny a byl vynikající <:-)
...to je mi líto :-( . Mrkev tam cítit není, jen je dort po ní vláčný ihned a nepotřebuje proležet ;-) , s větším množstvím mouky to vyzkoušené bohužel nemám ...
Štěpánka
|18. 5. 2011 12:51
Použila jsem tento krém na obyčejnou buchtu, je to vynikající!