Ve velké míse prošleháme vejce s cukrem a olejem. Do jiné mísy si prosijeme mouku, sůl, koření a prášek do pečiva. Do mokrých ingrediencí přidáme ty suché, přisypeme nastrouhanou mrkev a ořechy a zamícháme tak, aby se obě směsi dobře propojily v hladké těsto.
2
Korpusy je lepší péci nadvakrát - ve dvou kulatých klasických formách, ale pro línější je možné i najednou, pozvolněji a pak rozkrojit. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 40 minut. Mezi dva vychladlé korpusy namažeme krém z čerstvého smetanového sýra. Sýr prošleháme s mlékem a osladíme (já množství krému odhaduji).
3
Dort je výborný, má krásnou barvu, není ani moc tučný.
Moc dobrý dort! Dala jsem trochu víc mrkve, než je psáno (když už jsem ji měla umytou ;-) ) a k tomu poměrově i trochu víc cukru a buchta je super - vláčná, nevysušená.
Pekla jsem celé množství najednou (v kulaté dortové formě) cca 40 min na 160 stupňů a je to fakt dobrota!
Jo a nepromazávala jsem žádným krémem. Buchta je vlhká a moc chutná samotná. <3
vendelna
|15. 4. 2011 22:39
JO, je dobrý, ale příště tam dám toho perník. koření jen špetku. Chutná nám to totiž právě úplně jako perník, což je možná škoda.
Anonym
|9. 8. 2007 14:45
Je opravdu výborný!!!!!!!!!!!!! Je jednoduchý a na dort poměrně zdravý.