Výtečný šťavnatý chlebíček z mrkve, datlí, ořechů a spousty voňavého koření. Ozdobený kokosovým krémem vypadá skvěle a jeho chuť si zamilujete od prvního sousta.
Do misky nastrouhejte 2 mrkve nahrubo a 3 mrkve najemno. Přidejte med, promíchejte, zakryjte alobalem a dejte do ledničky minimálně na 30 minut odležet.
3
V druhé misce smíchejte strouhaný kokos, mandlovou mouku s himálajskou solí, skořicí, hřebíčkem, práškem do pečiva a jedlou sodou.
4
Předehřejte troubu na 180 °C, formu na chlebíček vyložte pečicím papírem.
5
Nechte rozpustit 3 hrnku kokosového oleje. V mixéru rozmixujte vejce, datle a olej. Umixujte dohladka a spolu s ořechy a naloženou mrkví přimíchejte do suché směsi. Pokud mrkev pustí vodu, je třeba ji vylít.