ovocná dřeň
mrkev, trocha fenyklu a červené řepy - z odšťavňovače nebo čerstvě strouhané
1
kelímek
flora
125g
2
lžíce
slunečnicový olej
Davert
1
hrst
rozinky
1
hrst
sušené švestky
dle vhuti
0,25
lžička
anýz
0,13
lžička
skořice
2
ks
hřebíček
0,50
balíček
prášek do pečiva
3
ks
banány
krém
tvarohovo-pudinkový
Postup přípravy receptu
1
Semeleme mouky, smícháme s ostatními surovinami, pokud je třeba naředíme studenou vodou a zpracujeme těsto. Roztáhneme po dně velké Remosky a pečeme cca 40 minut. Při pečení spodek Remosky utěsníme dvěmi utěrkami. Hotový koláč poklademe podélně rozřezanými banány a natřeme ještě horkým krémem z tvarohu a pudinku. Pudink použijeme kakaový s přídavkem 1 lžičky hořkého kakaa nebo vanilkový s pár lístky sekané čerstvé máty. Necháme vychladnout a rozležet.
2
Varianta: žitnou a špaldovou mouku nahradíme zbytkem vařených jahel ze včera