Nastrouhanou mrkev smícháme v míse s medem, pomerančovou kůrou a šťávou, žloutky, vlažným tukem. Pak řádně vmícháme mouku s kypřidlem. Nakonec tuhý sníh z bílků.
2
Těsto rovnoměrně rozetřeme ve formě a dáme péct na 180 stupňů předehřáté trouby. Pečeme cca 25 minut, vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem nebo polijeme polevou dle chuti.
3
Koláč je vláčný, není příliš sladký a hodí se na něj i cukrová poleva z moučkového cukru a pomerančové (citronové) šťávy, pro milovníky sladkého.
4
Pokud chceme, můžeme dozdobit i kopečkem zakysané smetany oslazené medem a plátkem pomeranče.
5
Před pečením můžeme do těsta přidat skořici, ořechy...
6
Těsto můžeme dát do dortové formy a použít po upečení jako dortový korpus.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Michaela
|27. 1. 2017 12:33
Děvčata, já to teď upekla, nechala vychladit na balkóně a už jsem okusila. Dala do toho ořechy a nahoru tu citronovou polevu. Buchta je vynikajicí!! Až všichni dorazí, jen se po ni zapráší!!
marie
|31. 1. 2016 14:11
výborná buchta, kterou si určitě dovedu představit ve formě dortu s lehkým krémem.
Jana Petráková
|14. 4. 2015 12:34
Výborný mokrý koláč, co se v puse jen rozplyne. Kvituji, že v koláči už není cukr navíc, moučkový cukr jsem ani nepotřebovala a kdyby, použila bych radši opět trochu medu.
Klára
|5. 3. 2014 23:19
Výborná, ne moc sladká, zpočátku chuť nic moc, hlavně při smíchávání surovin. Radím přidat určitě rozinky, protože ty tomu dodají šmrnc. :-)
N.Rousová
|28. 2. 2014 14:07
Výborná buchta kterou se neudusíme i když jí sníme suchou,přidala jsem do ní jen trochu rozinek.