Úžasně vláčné cupcakes z mrkvového těsta a mletých mandlí s pořádnou dávkou batátového krému, který díky své oranžové barvě působí efektně a navíc skvěle chutná.
Máslo ušlehejte s cukrem do pěny, bude to trvat minimálně pět minut. Poté postupně zapracujte vejce, pak přidejte všechny suché suroviny a nakonec vmíchejte jemně nastrouhanou mrkev. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a ty naplňte těstem těsně pod okraj. Pečte je v troubě předehřáté na 180 °C asi 15–20 minut. Propečení zkontrolujte špejlí. Hotové cupcakes nechte vychladnout.
Batáty rozkrojte na poloviny nebo čtvrtiny, propíchejte vidličkou a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte je doměkka asi 20–30 minut. Dužninu vyškrábněte ze slupek do mísy, nechte vychladnout a prošlehejte s cukrem a smetanovým sýrem. Krémem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou špičkou a dokončete cupcakes. Přidejte ještě pár lístků máty.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (březen/2020)