hladká mouka
(může být i polohrubá) množství dle potřeby
sůl
1
špetka
mletý kmín
1
špetka
pepř mletý
1,50
lžička
kari
cca - dle chuti (mleté koření)
petrželka
sušená, dle chuti
slunečnicový olej
Postup přípravy receptu
1
Mrkev i kedlubnu okrouháme, očistíme a nakrájíme na tenoučké nudličky. Přidáme vejce a pořádně promícháme. Mouku sypeme po troškách, vždy promícháme, směs musí zůstat mazlavá. Přidáme sůl dle chuti, špetku pepře a mletého kmínu, kari koření a sušenou petrželku, důkladně promícháme.
2
Na pánvi rozpálíme olej a lžící vkládáme těsto, které až na pánvi tvarujeme do placiček. Smažíme po obou stranách dozlatova.
3
Při smažení to krásně voní a pak výborně chutná. :-)