Očistěnou mrkev nastrouháme na struhadle na jemné nudličky, pórek nakrájíme na nudličky a vše osmahneme na másle. Zalijeme vývarem. Jáhly spaříme horkou vodou a následně propláchneme studenou. Já tento postup opakuji alespoň 2x. Až se polévka začne vařit přidáme jáhly a uvaříme je. Poznáme to tak, že prasknou a vytvoří jako hvězdičku. Přidáme nasekanou petrželku a dochutíme podravkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ladislava staffenová
|21. 7. 2008 19:16
Ne pohanka!!!Jáhly!!!
ladislava staffenová
|21. 7. 2008 19:14
Tahle polévka je výborná,byla jedním z mých prvních pokusů,co s pohankou.Navíc dávám trochu bílého pepře a trošku tymiánu.Jinak se můžou dát i bylinky(libeček),ale to záleží na tom,jak to komu chutná.Já zejména libeček dávám snad do každé polévky (nebo si teď nevzpomenu kam ne :-))