dělám mrkev také, ale osmahnu cibulku na másle a kapka oleje, podusím mrkev s kmínem mletým a dochutím solí cukrem a octem. Stejně dělám cuketu, dyni,kedlubnu.
taky tomu doma říkáme dušená mrkev, ale nedáváme ocet, tak díky tomu to možná bude to zelí.. že je to kyselejší..
....a já nahrubo nastrouhám syrovou mrkev, podusím na másle a pak dochutím solí, cukrem a octem. Jíšku nedávám. Toto mrkvové zelí mámei rádi s pečeným vepřovým. Podobně nám kdysi vařili mrkev ve škole.
u nás to teda jaksi neprošlo :-( dostala jsem vynadáno :'(
...mrkev loupu před vařením a pak jí nastrouhanou a ochucenou přidám na hotovou jíšku. Nemusí se tolik míchat a líp to vypadá ;-) .
moc fajn 8-)
Divím se tomu proč se tomu říká zelí. Na másle se tomu říká dušená mrkev.
vyzkousela jsem a musim pochvalit technologii s predvarenim mrkve, se strouhanim je pak polovina prace
U nás doma moji rodiče dělali takto mrkev a říkali tomu mrkvové zelí. Je jasné, že se nesmí rozvařit, ale to jsem tam taky nepsala. Tak uvařit na 90%. Pokud ji nejdříve nastrouháte, na výsledku se nic nezmění, možná je dříve hotová. To je fakt. Možná se bude muset akorát víc hlídat, aby se nerozvařila, než ta vcelku. Příčtě to zkusím podle Vás. Jana H.
Nebylo lepší a jednodušší nastrouhat mrkev syrovou a uvařit jako klasické zelí? Nehrozilo by tolik, že se mrkev rozvaří