• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mrkvové zelí
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvové zelí

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvové zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mrkev
    • ocet
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Mrkev dáme vařit vcelku. Když je uvařená, oloupe se a na hrubém struhadle ji nastrouháme. Podlijeme trochou vody, zahustíme připravenou jíškou a ještě chviku povaříme. Pozor, aby se nerozvařila.
2
Osolíme, opepříme a přidáme ocet a to podle chuti. Podáváme s dušeným vepřovým masem a brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvové lívanečky

Mrkvové lívanečky

Mrkvové muffiny II.

Mrkvové muffiny II.

Mrkvové lívance

Mrkvové lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie | 29. 11. 2012 11:25

    dělám mrkev také, ale osmahnu cibulku na másle a kapka oleje, podusím mrkev s kmínem mletým a dochutím solí cukrem a octem. Stejně dělám cuketu, dyni,kedlubnu.

  • nnln | 10. 5. 2011 14:36

    taky tomu doma říkáme dušená mrkev, ale nedáváme ocet, tak díky tomu to možná bude to zelí.. že je to kyselejší..

  • Martina U. | 10. 5. 2011 13:34

    ....a já nahrubo nastrouhám syrovou mrkev, podusím na másle a pak dochutím solí, cukrem a octem. Jíšku nedávám. Toto mrkvové zelí mámei rádi s pečeným vepřovým. Podobně nám kdysi vařili mrkev ve škole.

  • Jájouch | 10. 5. 2011 11:24

    u nás to teda jaksi neprošlo :-( dostala jsem vynadáno :'(

  • Myskamaus | 6. 5. 2011 13:13

    Presne tak,podle me je to normalni dusena mrkev. :-)

  • recepty73
    recepty73 | 3. 5. 2011 09:38

    ...mrkev loupu před vařením a pak jí nastrouhanou a ochucenou přidám na hotovou jíšku. Nemusí se tolik míchat a líp to vypadá ;-) .

  • sarrah | 30. 4. 2011 18:35

    moc fajn 8-)

  • polly | 9. 4. 2011 12:18

    Divím se tomu proč se tomu říká zelí. Na másle se tomu říká dušená mrkev.

  • evula | 11. 12. 2010 10:17

    vyzkousela jsem a musim pochvalit technologii s predvarenim mrkve, se strouhanim je pak polovina prace

  • Jana Hamalová | 12. 10. 2005 18:38

    U nás doma moji rodiče dělali takto mrkev a říkali tomu mrkvové zelí. Je jasné, že se nesmí rozvařit, ale to jsem tam taky nepsala. Tak uvařit na 90%. Pokud ji nejdříve nastrouháte, na výsledku se nic nezmění, možná je dříve hotová. To je fakt. Možná se bude muset akorát víc hlídat, aby se nerozvařila, než ta vcelku. Příčtě to zkusím podle Vás. Jana H.

  • Jaroslava Randáková | 12. 10. 2005 00:07

    Nebylo lepší a jednodušší nastrouhat mrkev syrovou a uvařit jako klasické zelí? Nehrozilo by tolik, že se mrkev rozvaří

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mrkev Ocet Pepř mletý Sůl Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Bretaňský fazolový salát

Bretaňský fazolový salát

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Jehněčí kotlety - grilované

Jehněčí kotlety - grilované

Gratinovaný lilek a cuketa

Gratinovaný lilek a cuketa

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Mrkvový krém

Mrkvový krém

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

35
Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)
Čokoládový dort podle…
34
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
19
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
18
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Vepřové pod zelím pečené…
17
Segedínský guláš
Segedínský guláš

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Galavečer Pirelli: Dokonalá Maxová a světové krásky! Jsme u toho

Galavečer Pirelli: Dokonalá Maxová a světové krásky! Jsme u toho

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

Mrkvové řezy s ořechy (nejen) z remosky
Mrkvové řezy s ořechy (nejen) z remosky
Mrkvové smoothie s jogurtem
Mrkvové smoothie s jogurtem
Mrkvové šátečky s povidly
Mrkvové šátečky s povidly
Mrkvovo-banánové smoothie
Mrkvovo-banánové smoothie
Mrkvovo-batátový krém
Mrkvovo-batátový krém
Mrkvovo-celerový salát
Mrkvovo-celerový salát
  • Recepty.cz
  • Mrkvové zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact