• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mrkvové zelí
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvové zelí

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvové zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mrkev
    • ocet
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Mrkev dáme vařit vcelku. Když je uvařená, oloupe se a na hrubém struhadle ji nastrouháme. Podlijeme trochou vody, zahustíme připravenou jíškou a ještě chviku povaříme. Pozor, aby se nerozvařila.
2
Osolíme, opepříme a přidáme ocet a to podle chuti. Podáváme s dušeným vepřovým masem a brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvové lívanečky

Mrkvové lívanečky

Mrkvové muffiny II.

Mrkvové muffiny II.

Mrkvové lívance

Mrkvové lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie | 29. 11. 2012 11:25

    dělám mrkev také, ale osmahnu cibulku na másle a kapka oleje, podusím mrkev s kmínem mletým a dochutím solí cukrem a octem. Stejně dělám cuketu, dyni,kedlubnu.

  • nnln | 10. 5. 2011 14:36

    taky tomu doma říkáme dušená mrkev, ale nedáváme ocet, tak díky tomu to možná bude to zelí.. že je to kyselejší..

  • Martina U. | 10. 5. 2011 13:34

    ....a já nahrubo nastrouhám syrovou mrkev, podusím na másle a pak dochutím solí, cukrem a octem. Jíšku nedávám. Toto mrkvové zelí mámei rádi s pečeným vepřovým. Podobně nám kdysi vařili mrkev ve škole.

  • Jájouch | 10. 5. 2011 11:24

    u nás to teda jaksi neprošlo :-( dostala jsem vynadáno :'(

  • Myskamaus | 6. 5. 2011 13:13

    Presne tak,podle me je to normalni dusena mrkev. :-)

  • recepty73
    recepty73 | 3. 5. 2011 09:38

    ...mrkev loupu před vařením a pak jí nastrouhanou a ochucenou přidám na hotovou jíšku. Nemusí se tolik míchat a líp to vypadá ;-) .

  • sarrah | 30. 4. 2011 18:35

    moc fajn 8-)

  • polly | 9. 4. 2011 12:18

    Divím se tomu proč se tomu říká zelí. Na másle se tomu říká dušená mrkev.

  • evula | 11. 12. 2010 10:17

    vyzkousela jsem a musim pochvalit technologii s predvarenim mrkve, se strouhanim je pak polovina prace

  • Jana Hamalová | 12. 10. 2005 18:38

    U nás doma moji rodiče dělali takto mrkev a říkali tomu mrkvové zelí. Je jasné, že se nesmí rozvařit, ale to jsem tam taky nepsala. Tak uvařit na 90%. Pokud ji nejdříve nastrouháte, na výsledku se nic nezmění, možná je dříve hotová. To je fakt. Možná se bude muset akorát víc hlídat, aby se nerozvařila, než ta vcelku. Příčtě to zkusím podle Vás. Jana H.

  • Jaroslava Randáková | 12. 10. 2005 00:07

    Nebylo lepší a jednodušší nastrouhat mrkev syrovou a uvařit jako klasické zelí? Nehrozilo by tolik, že se mrkev rozvaří

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mrkev Ocet Pepř mletý Sůl Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Balkánský listový závin slaný

Balkánský listový závin slaný

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Brokolice na mozeček po našem

Brokolice na mozeček po našem

Červené špagety

Červené špagety

Portobello s nivou a šunkou

Portobello s nivou a šunkou

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

111
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
51
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
48
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
37
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
32
Bramborový závin
Bramborový závin

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Režisér Jiří Adamec (77): Vyvedl novou přítelkyni, ale lásku vyznal manželce!

Režisér Jiří Adamec (77): Vyvedl novou přítelkyni, ale lásku vyznal manželce!

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Další doporučené recepty:

Mrkvové řezy s ořechy (nejen) z remosky
Mrkvové řezy s ořechy (nejen) z remosky
Mrkvové smoothie s jogurtem
Mrkvové smoothie s jogurtem
Mrkvové šátečky s povidly
Mrkvové šátečky s povidly
Mrkvovo-banánové smoothie
Mrkvovo-banánové smoothie
Mrkvovo-batátový krém
Mrkvovo-batátový krém
Mrkvovo-celerový salát
Mrkvovo-celerový salát
  • Recepty.cz
  • Mrkvové zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact