Remosku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo ji vyložíme pečícím papírem.
2
Mrkev nastrouháme do mísy, přidáme ořechy, skořici, vejce, cukr, olej a mléko. Vše promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět promícháme, těsto nalijeme do připravené remosky, rovnoměrně rozetřeme, zaklopíme a zapneme.
3
Pečeme cca 20 minut, vyzkoušíme špejlí a necháme zchladnout. Během chladnutí si připravíme krém, který následně naneseme na buchtu a necháme zchladnout a ztuhnout. Velké proležení není třeba, řezy jsou vláčné hned po upečení, postačí částečné zatuhnutí krému.
4
Krém: mléko svaříme s pudinkem a cukrem dle návodu na obalu v hustší pudink, do kterého po odstavení vmícháme pokrájené máslo do rozpuštění. Pak hned vmícháme hustější zakysanou smetanu, krém nalijeme do středu buchty a pomalu rozetřeme do stran.
5
Před podáváním dozdobíme kopečkem šlehačky a lehce posypeme mletou skořicí.
Nepatří náhodou do krému pudinkový prášek? V surovinách není....Nesrazí se krém, když do horkého pudinku dám hned zakysanku? Jinak recept vypadá dobře, vyzkouším