Přidáme strouhanou mrkev, mouku s práškem do pečiva, citronovou šťávu a šťávu z ananasu. Důkladně promícháme, přidáme ananasové kostičky, promícháme a nalejeme na plech s vyšším okrajem na olejem vymazaný pečící papír.
3
Dáme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme cca 20-25 minut.
4
Vychladlý polejeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem. Také je dobrá bílá poleva.
5
Tento moučník mi dala kamarádka, před chvíli jsem dopekla a můžu vřele doporučit. Rychlý a voňavý.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Květa -
|3. 3. 2008 19:15
Ananasový kompot - jak velký? Myslím, že jsou dvě velikosti, tak menší nebo větší? Díky.
Anonym
|29. 2. 2008 13:56
Mája Ond : Když ananas jemně pokrájíte tak to nemá chybu a krájí se dobře.
Mája Ond
|12. 2. 2008 20:11
Jednoduchá, výborná a vláčná buchta. Jen synovi ananas nechutnal a také se to s ním hůře krájí, tak možná příště zkusím jiný kompot. Dávám za 1.
Ivana C.
|11. 2. 2008 15:18
Připojuju se k Věře z DC - ananas jsem trochu pokrájela a šťávy dala tolik, aby z toho bylo lité roztíratelné těsto.
Věra z Dc
|11. 2. 2008 14:00
Petro, trošičku štávy zbylo, a to jsem si s chutí vypila, dala jsem to těsta přiměřeně - přiměřeně odhadem tak deci mě zbylo - těsto musí být vláčné tak akorát aby se dalo lehce rozmáznout na plech (já dávám pečící papír) Je to fakt dobrota nebudete litovat.
Petra
|11. 2. 2008 12:37
Ta šťáva z ananasu - tím je myšlena všechna šťáva z plechovky nebo jen nějaké množství? Chci recept vyzkoušet, tak bych ho nerada napoprvé zkazila, díky.
Věra z Dc
|11. 2. 2008 08:34
Zase jeden z povedených receptů . Krásná barva a ta chuť !!! Ňam :-) doporučuji vyzkoušet. Jednoduché rychlé a moc dobré. Dávám za 1
Ivana C.
|6. 2. 2008 08:55
Včera jsem tuto buchtu pekla přesně podle receptu, navrch čokoládovou polevu. Řezy jsou vynikající, rychle hotové, samozřejmě žádná dusivka, jsou mokré tak akorát. Zařazuji do repertoáru a děkuju moc Heleně K.
Míla Kordová
|6. 2. 2008 05:07
Moc dobré,taky jsme vyzkoušeli ,dávám za 1
Hela -
|5. 2. 2008 10:07
No, originální ...Je to zjednodušená Americká mrkvová buchta - tecept zde. A ta je moc dobrá.
Monika2
|5. 2. 2008 08:06
Přidávám ještě nahrubo nasekané ořechy a dávám buď citronovou polevu nebo na talířku přidám kopeček kysané smetany v níž byl rozmíchaný vanilkový cukr.
Ivana Přikrylová
|4. 2. 2008 18:47
Je to dost originální, moc se mi to líbí dávám za l
Anonym
|3. 2. 2008 18:01
Kamarádka je hodě rychlá, včera byl tento recept i pod stejným názvem uveřejněn na Labužníku