Větší mrkev očistíme, nastrouháme, smícháme se smetanou, mlékem, rumem, cukrem, solí, žloutky, moukou (dle hustoty těstíčka) a kypřidlem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
2
Těstíčko nabíráme lžící a klademe na pánev s malým množstvím rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova, nejlépe na teflonové nebo keramické pánvi. Přebytečný tuk odsaje papírový ubrousek, na který klademe hotové lívance.
3
Lívance podáváme s jogurtem nebo smetanou oslazenou medem (cukrem) a dozdobíme dle chuti.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
kačka
|6. 4. 2017 08:20
<3 děkuji
Jitka
|26. 11. 2016 22:45
Výborný byly :-)
Míša
|16. 3. 2016 08:24
Prostě paráda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sadilkova
|25. 7. 2013 21:10
Uzasne <:-) a se stejnym dohotovenim i prudce jedle.
Lenka
|22. 2. 2013 16:17
Lívance jsou fantastický a to že na nich děti snědí čerstvou strouhanou mrkev jsem ani nedoufala, salát ani pomazánku z mrkve jíst nechtějí a lívance do nich jen padaly a já mám zase jeden dobrý recept do sbírky :-))
Martina Nečesaná
|21. 9. 2012 11:08
Lívanečky jsou úžasné, mrkev v nich cítit není, zato jsou krásně barevné a nadýchané <:-) . Nastrouhanou mrkví jsem také přizdobila a právě tu jsem osladila medem a přikápla šťávu z citronu. Mizely jeden za druhým, recept chválím a doporučuji.