Mrkev, cukr, šťávu a strouhanou kůru z půlky citronu za stálého míchání vaříme do husta. Necháme vychladnout a děláme kuličky s průměrem 2 cm, obalujeme je v krystalovém cukru a vkládáme do papírových košíčků.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
anonimka
|24. 5. 2011 17:50
Hej znáte tu karatistku?Já jo ujde co?JE Z KLUBU SKR SPORT UNION SHOTOKAN KLB RAJCHERT
anonimka
|24. 5. 2011 17:39
můžu to nechat v lednici dva dny?
:-S
Marie Zlá
|8. 12. 2009 16:23
Na obrazku to vypada, ze kulicky jsou obaleny v kokosu, nebo spatne vidim? Myslim ze sladke je to dost a davat krystal jeste navrch se mi nechce, ten kokos je prijatelnejsi aj vzheledm ke komentarum zdravesestravujici casti nasi rodiny.
Tereza J.
|23. 11. 2008 09:03
Janka, väčšinou robím z 2 dávok, podľa toho, koľko mrkvy mám momentálne doma, nerobím len na Vianoce. To je jediná vec, v ktorej mi nevadí varená mrkva. Inak jem len surovú. Vydrží to dlho, ale chuťovo je to nie príliš sladké, takže obyčajne zmizne hneď. Ak chcete robiť na Vianoce, stačí to robiť tesne pred Vianocami.
Olga .
|23. 11. 2008 00:30
Dělám jednu dávku podle rec., do druhé přidáno 120g jablek nahrubo a do hotového zamícháno 30g sekaných mandlí.Zahušťovaní trvá 10minut a je toho tak do hrsti. Résumé: 1. původní recept je lepší, má výraznější chuť 2.dělat aspoň 5dávek 3.ústa pojistit flastrem,nebo lépe vteřinovým lepidlem :-)
Olga .
|22. 11. 2008 23:14
Jano,teď jsem si Vás přečetl a hned se do toho pouštím. Mám 1 citron, tak dělám 2 dávky. Jsou to 3střední mrkve...Počítám, že do vánoc nevydrží :0)
Jana Wernischova
|22. 11. 2008 22:49
Paní Terezko, prosím řekněte mi, jak dlouho kuličky vydrží, resp. jak dlouho před vánocemi je děláte a jak musíte spěchat na rodinu, by je ujedla? A kolik várek tak obykle děláte? Děkuji za odpověď.