• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mrkvové koláčky whoopies
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvové koláčky whoopies

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvové koláčky whoopies
Mrkvové koláčky whoopies
Mrkvové koláčky whoopies
Mrkvové koláčky whoopies
Mrkvové koláčky whoopies
Mrkvové koláčky whoopies
4fotografie
Nahrát fotku
 

Koláčky whoopies jsou oblíbené především v Americe. Slepují se krémem, takže dohromady tvoří malý dortík, který je doslova k nakousnutí. Ty naše si připravíme z mrkvového těsta. Originální dobrotu můžete servírovat na Velikonoce, ale i při jiných příležitostech.

Suroviny

24 porce
    • 250
      g hladká mouka
    • 1,50
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžička zázvor - mletý
    • 0,50
      lžička muškátový oříšek
    • 0,50
      lžička sůl
    • 125
      g máslo
    • 200
      g hnědý cukr
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 180
      g mrkev
  • Krém
    • 200
      g pomazánkové máslo
    • 60
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 0,50
      lžička vanilkový extrakt

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 170 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Mouku promíchejte se sodou, práškem na pečení, kořením a solí. V druhé míse utřete máslo s cukrem do pěny. Postupně zašlehejte vejce a vanilku. Přimíchejte suché suroviny a nakonec už jen zlehka mrkev.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého

2
Těsto dejte do cukrářského sáčku s velkým otvorem. Na plech nastříkejte kulaté bochánky o 3 cm. Každou várku pečte asi 8 minut.
3
Připravte si krém. Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem a po chvíli spojte i s pomazánkovým máslem a vanilkovým extraktem. Vychladlé bochánky spojte po dvou krémem a před podáváním je alespoň hodinu nechte odpočinout v chladu.

RADA: Jak poznat kvalitní máslo?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvové muffiny

Mrkvové muffiny

Mrkvové lívance

Mrkvové lívance

Mrkvové řezy s ořechy (nejen) z remosky

Mrkvové řezy s ořechy (nejen) z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Snídaně Svačina Pečení USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý cukr Jedlá soda Máslo Moučkový cukr Mrkev Muškátový oříšek Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Skořice Sůl Vanilkový extrakt Vejce Zázvor - mletý

jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Česnečka se šunkou a sýrem

Česnečka se šunkou a sýrem

Olivová pomazánka

Olivová pomazánka

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Zbojnický salát

Zbojnický salát

Limetkový krém

Limetkový krém

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

36
Dýňová tortila
Dýňová tortila
24
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
24
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
21
Čočkové ragú
Čočkové ragú
17
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
AHA.cz Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Veronika Arichteva (39) překvapila: Podruhé těhotná!

Veronika Arichteva (39) překvapila: Podruhé těhotná!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Další doporučené recepty:

Mrkvová pomazánka V.
Mrkvová pomazánka V.
Mrkvová-pažitková pomazánka
Mrkvová-pažitková pomazánka
Mrkvové hranolky z trouby
Mrkvové hranolky z trouby
Mrkvové kuličky
Mrkvové kuličky
Mrkvové lívance
Mrkvové lívance
Mrkvové lívanečky
Mrkvové lívanečky
  • Recepty.cz
  • Mrkvové koláčky whoopies
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact