Koláčky whoopies jsou oblíbené především v Americe. Slepují se krémem, takže dohromady tvoří malý dortík, který je doslova k nakousnutí. Ty naše si připravíme z mrkvového těsta. Originální dobrotu můžete servírovat na Velikonoce, ale i při jiných příležitostech.
Troubu předehřejte na 170 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Mouku promíchejte se sodou, práškem na pečení, kořením a solí. V druhé míse utřete máslo s cukrem do pěny. Postupně zašlehejte vejce a vanilku. Přimíchejte suché suroviny a nakonec už jen zlehka mrkev.
Těsto dejte do cukrářského sáčku s velkým otvorem. Na plech nastříkejte kulaté bochánky o 3 cm. Každou várku pečte asi 8 minut.
3
Připravte si krém. Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem a po chvíli spojte i s pomazánkovým máslem a vanilkovým extraktem. Vychladlé bochánky spojte po dvou krémem a před podáváním je alespoň hodinu nechte odpočinout v chladu.