Mrkev oloupeme a nastrouháme ji na nejmenším struhadle. Do mísy přidáme ostatní suroviny a vše důkladně promícháme. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do trouby předehřáté na 180°C na 20 minut. Krémový sýr (typu lučina) vyšleháme s povoleným máslem a cukrem.
2
Vanilkový lusk podélně rozřízneme ostrým nožem, stáhneme z něj nožem zrníčka a přidáme je do krému. Upečený koláč necháme vychladnout, pak jej natřeme krémem a vidličkou povrch ozdobíme rýhami.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Růženka Nová
|14. 3. 2014 22:47
Mrkvový moučník jsem nepekla já, ale moje neteř Kačenka. Do těsta místo cukru dala med, do krému místo cukru javorový sirup. Mrkiváček byl nadýchaný, šťavnatý a skvělý.