• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mrkvová polévka s fazolemi
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvová polévka s fazolemi

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvová polévka s fazolemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g mrkev
    • fazole (konzerva)
    • 400
      g brambory (malé)
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 500
      g jehněčí plece
    • 600
      ml zeleninový vývar
    • 1
      svazek saturejka
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

1
Mrkve oloupejte nebo oškrábejte a nakrájejte na kousky. Fazole nechte okapat v cedníku a ještě je opláchněte z nálevu. Brambory oloupejte a rozpulte. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a opečte na něm ze všech stran kousky masa, až budou křupavé – opékejte případně po částech. Opečené maso vyjměte. Do kastrolu vsypte kousky mrkve a brambor, krátce opečte, vraťte maso a zalijte vše vývarem. Promíchejte a asi 12 minut poduste. Přidejte fazole, osolte, opepřete, poprašte muškátovým oříškem a povařte 10 minut. Ze saturejky otrhejte lístky a nasekejte je nadrobno. Vsypte do polévky a ještě krátce povařte. Polévku dochuťte, je-li třeba,
2
a podávejte ještě horkou v miskách.
3
----
4
====Know-how====
5
Saturejka patří ke „staročeským“ bylinkám, které se dříve pěstovaly v každé zahrádce. Existuje odrůda jednoletá i vytrvalá. Má tuhé stonky, růžovobílé kvítky a pevné, zašpičatělé lístky. Vůně a chuť trochu připomíná tymián, ale je peprnější. Tvoří hlavní
6
součást bulharské kořenicí směsi čubrica, ve Francii se přidává do svazečku bylin bouquet garni. Má protinadýmavý účinek, proto se přidává k luštěninám, ale je skvělá i do smetanových omáček, například do svíčkové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi

"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi

Bramborová polévka s fazolemi - jíšková

Bramborová polévka s fazolemi -…

Jarní polévka s fazolemi

Jarní polévka s fazolemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Brambory Maso & ryby & mořské plody Jehněčí Zelenina
Maso Pokrmy Polévky Z brambor Ze zeleniny Jehněčí Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Fazole Jehněčí plece Mrkev Muškátový oříšek Olivový olej Pepř mletý Saturejka Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Závin z listového těsta s česnekem

Závin z listového těsta s česnekem

Chleba s křupavou kůrkou

Chleba s křupavou kůrkou

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

Dip z červené řepy

Dip z červené řepy

Uzený vývar

Uzený vývar

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

77
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
51
Jogurtový švestkový koláč
Jogurtový švestkový koláč
46
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky -…
34
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
34
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Carmen Electra dostala dárek od Kim Kardashianové? Falešný piercing v bradavkách

Carmen Electra dostala dárek od Kim Kardashianové? Falešný piercing v bradavkách

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Mrkvová polévka I.
Mrkvová polévka I.
Mrkvová polévka s bramborem
Mrkvová polévka s bramborem
Mrkvová polévka s cizrnou a nivou
Mrkvová polévka s cizrnou a nivou
Mrkvová polévka s koriandrem
Mrkvová polévka s koriandrem
Mrkvová polévka s pomerančem
Mrkvová polévka s pomerančem
Mrkvová polévka s řapíkatým celerem
Mrkvová polévka s řapíkatým celerem
  • Recepty.cz
  • Mrkvová polévka s fazolemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact