• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mrkvová polévka s fazolemi
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvová polévka s fazolemi

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvová polévka s fazolemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g mrkev
    • fazole (konzerva)
    • 400
      g brambory (malé)
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 500
      g jehněčí plece
    • 600
      ml zeleninový vývar
    • 1
      svazek saturejka
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

1
Mrkve oloupejte nebo oškrábejte a nakrájejte na kousky. Fazole nechte okapat v cedníku a ještě je opláchněte z nálevu. Brambory oloupejte a rozpulte. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a opečte na něm ze všech stran kousky masa, až budou křupavé – opékejte případně po částech. Opečené maso vyjměte. Do kastrolu vsypte kousky mrkve a brambor, krátce opečte, vraťte maso a zalijte vše vývarem. Promíchejte a asi 12 minut poduste. Přidejte fazole, osolte, opepřete, poprašte muškátovým oříškem a povařte 10 minut. Ze saturejky otrhejte lístky a nasekejte je nadrobno. Vsypte do polévky a ještě krátce povařte. Polévku dochuťte, je-li třeba,
2
a podávejte ještě horkou v miskách.
3
----
4
====Know-how====
5
Saturejka patří ke „staročeským“ bylinkám, které se dříve pěstovaly v každé zahrádce. Existuje odrůda jednoletá i vytrvalá. Má tuhé stonky, růžovobílé kvítky a pevné, zašpičatělé lístky. Vůně a chuť trochu připomíná tymián, ale je peprnější. Tvoří hlavní
6
součást bulharské kořenicí směsi čubrica, ve Francii se přidává do svazečku bylin bouquet garni. Má protinadýmavý účinek, proto se přidává k luštěninám, ale je skvělá i do smetanových omáček, například do svíčkové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi

"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi

Bramborová polévka s fazolemi - jíšková

Bramborová polévka s fazolemi -…

Jarní polévka s fazolemi

Jarní polévka s fazolemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Brambory Maso & ryby & mořské plody Jehněčí Zelenina
Maso Pokrmy Polévky Z brambor Ze zeleniny Jehněčí Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Fazole Jehněčí plece Mrkev Muškátový oříšek Olivový olej Pepř mletý Saturejka Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Ořechové řezy III.

Ořechové řezy III.

Linecké třené cukroví I.

Linecké třené cukroví I.

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Kulaté švestkové koláče

Kulaté švestkové koláče

Kuřecí směs s játry

Kuřecí směs s játry

Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami, madlemi a džemem

Dortík s pudinkovým krémem,…

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

66
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
57
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
50
Dýňová tortila
Dýňová tortila
39
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Mrkvová polévka I.
Mrkvová polévka I.
Mrkvová polévka s bramborem
Mrkvová polévka s bramborem
Mrkvová polévka s cizrnou a nivou
Mrkvová polévka s cizrnou a nivou
Mrkvová polévka s koriandrem
Mrkvová polévka s koriandrem
Mrkvová polévka s pomerančem
Mrkvová polévka s pomerančem
Mrkvová polévka s řapíkatým celerem
Mrkvová polévka s řapíkatým celerem
  • Recepty.cz
  • Mrkvová polévka s fazolemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact