Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na menší kusy pokrájené mrkve a dále smažíme do sladkého rozvonění mrkve. Přidáme nasekaný zázvor, celerovou nať, osolíme, opepříme a promícháme. Přilijeme vývar a pod poklicí vaříme na mírném ohni do změknutí mrkve.
Během vaření osmažíme v menší pánvi nebo kastrolku s ořechem rozpuštěného másla, na tenké nudličky, pokrájenou mrkev, ke které po osmažení přidáme krátce prohřát a osmažit i natrhané kuřecí maso. Vše mírně osolíme.
3
Změklou mrkev v hrnci rozmixujeme ponorným mixerem dohladka, společně s žervé, které jsme po uvaření, ke změklé mrkvi přidali. Dle potřeby (požadované hustoty) polévku můžeme ještě zředit vývarem a dle chuti osolit nebo opepřit.
4
Polévku na talířích doplníme smaženou máslovou mrkví s kuřecím masem a podáváme.