Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, promícháme a zalijeme jedním litrem vody, přidáme pepř a sůl a necháme povařit mrkev doměkka.
2
Následně rozmixujeme, dáme zpět na plotnu, přidáme rozmarýn a tymián, předem uvařené brambory nakrájené na kostky, a přidáme mléko (dávám cca 1 dcl), pak už stačí jen cca 5 minut a je hotovo. Na závěr dávám nasekanou petrželku.
3
Někdy dávám brambory přímo k mrkvi na kostky povařit a celé rozmixuji, ale já mám radši v polévce kusy brambor. Někdy přidám i masox. Je to vše dle chutí. :-)
Výborná! Přidal jsem při vaření mrkve bobkový list, jinak jsem recept zachoval. Je vynikající.
Karla
|6. 2. 2013 12:21
Výborná polévka, udělala jsem ji dnes pubertálnímu vnukovi a byl přímo nadšen. To je co říct, protože mrkev a puboši se dost nesnášejí. Místo mléka jsem přidala 12% smetanu a nemaje tymián, přidala mušk. oříšek a trochu nějaké kořenící směsky knor. Opravdu rychlé a chutné. Mrkev v naší chladničce již nikdy neuschne a nesplesniví. Díky za inspiraci.