Na oleji dozlatova orestujeme nastrouhanou mrkev. Zaprášíme hrubou moukou a těsně před koncem přidáme dle chuti chilli. Vše přendáme do vroucího vývaru a necháme provařit. Dochutíme. Polévka by měla být přiměřeně husté konzistence, kdy převládá mrkev, ne mouka.
2
**Podáváme:** vrch polévky můžeme zdobit kopečkem smetany a doplnit chlebovými krutonky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Alenka Aová
|29. 12. 2006 16:54
Dělám podobnou verzi, nastrouhanou mrkev (či co dům dal -celer,i petržel) podusím na oleji nebo másle nebo sádle, zaliju vodou a chvilku vařím.Na zahuštění se můžou přidat i nudle.Když je doma plechovka steril.fazolí,tak ji tam takynakonec vražte :-)
Eva Hromadová
|29. 12. 2006 09:04
Vařím obdobnou polévku, jen místo chilli tam strouhám muškátový oříšek a obvykle jeste trosku prisladim.