Oloupanou mrkev nahrubo nastrouháme. Máslo, cukr, vejce utřeme v míse nebo v robotu do pěny.
2
Mouku smícháme s oříšky a práškem do pečiva a přimícháme k vaječné směsi. Nakonec lehce vmícháme strouhanou mrkev s několika lžícemi mléka. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu.
3
Pečeme asi 3/4 hodiny při teplotě 180 °C, ke konci pečení snížíme teplotu cca na 160 °C a dopékáme. Po vychladnutí bábovku vyklopíme a pocukrujeme nebo polijeme libovolnou polevou.
Ořechy jsem dal vlašské a místo bábovky jsem vymazal pekáček :-(.Po upečení je krásně vláčná a hezká na řezu.Většinou u receptů cukr ubírám,tentokrát jsem musel hotovou buchtu hodně pocukrovat,aby to nebylo zase tak moc zdravé :-)))
Petra S.
|10. 11. 2008 11:15
Vynikající recept :-) Podle komentářů jsem vyměnila lískové oříšky za vlašáky a přidala rozinky. Těsto jsem dala do formiček na muffiny a po upečení (ještě teplé) mizely závratnou rychlostí. Pár posledních jsem si zachránila do práce :-) Takže recept určitě v nejbližší době opět zopakuji.
Eva P.
|5. 3. 2008 16:51
Moc dobra, hlavne vlacna. Osobne nemam rada klasické babovky, jsou na me moc suché. Ale tuhle zopakuji !
Barbora Polakova
|17. 11. 2006 22:26
Omnoho lepsia je americka mrkvova buchta.
Barbora Polakova
|17. 11. 2006 22:24
Dobra,vlacna ale malo sladka.
Dostálová
|3. 10. 2006 20:05
Výborná bábovka, vláčná
Bohdanka P.
|2. 9. 2006 12:42
Ta bábovka je moc dobrá, upekla jsem ji dělníkům co dělaji na našem domě, tak jim to moc chutnalo, jen se po ni zaprásilo, ani jsem nepočítala, že to budé tak moc dobre, příště ji udělam zase, jen místo mleka jsem udělala z bílků snih a zamíchala do těsta, take jsem přidala hrozinky, výborna dávam za 1*** :)
Anonym
|25. 5. 2006 19:55
Moc dovrá, vláčná, má hezkou barvu
Ivana
|16. 3. 2006 10:07
Pro Moniku S.: dělala jsem zrovna tuto sobotu jen z poloviční dávky, takže na ni padlo tak sotva jedno deci mléka. Poznáte podle hustoty, některá mrkev už je vyschlá, jiná je šťavnatá. Dávám téměř do všech moučníků jen drcené vlašáky, bábovka byla super.
Monika S.
|16. 3. 2006 08:06
Kombinácia mrkvy a orieškov ma zaujala a preto by som túto bábovku rada vyskúšala. Mohol by mi niekto poradiť koľko približne tam ide toho mlieka?
Fleur
|11. 2. 2006 09:49
S vlašskými ořechy lepší než s lískovými. Vyzkoušela jsem dát do třetiny těsta kakao a byla mramorová, hezké taková oranžová s tmavým. Je krásně vláčná. Vyzkoušela jsem i zmrazit a vyndat až asi 5 hodin před příchodem návštěvy. Vůbec neztratila na kvalitě.
PETRA
|7. 2. 2006 12:34
vyborne,jeste lepsi kdyz se na povrchu rozetre citronova poleva
Petra
|7. 2. 2006 10:01
Připomíná mi to mrkvovou buchtu,nebo mrkvový dort? Zkuste se podívat na recept, někde tady bude. Je to výborné a dalo by se to určitě péct jako bábovka. Mrkev se strouhá najemno a ořechy se používají vlašské - drcené.
Emila
|17. 1. 2006 17:06
Výborná, přidala jsem trošku více mléka (nevím co je několik lžic, asi podle potřeby), vynikající, budu dělat pravidelně
Alina
|7. 1. 2006 19:26
Jano P., když se Vám zdálo těsto tuhé (může to být suchou moukou, menšími vejci apod.), tak proč jste nepřidala trochu mléka, když jste zkušená kuchařka. Mě se tahle bábovka povedla již jsem jí dělala několikrát a má u nás doma úspěch
Jana P.
|6. 1. 2006 23:09
Rada pecu, dobre pecu, ale tahle babovka se mi totalne nepovedla. Testo bylo huste, babovka je tvrdsiho razu, nic moc. Tak nevim.
XY
|3. 12. 2005 18:15
Fakt výborná
Alina
|23. 10. 2005 11:14
Vynikající, vláčná bábovka
Lubor
|29. 7. 2005 19:21
Že bych vyzkoušel jako můj druhý recept na pečení? Není to složite? Vypadá to ale lákavě!!
Luba
|5. 7. 2005 22:24
Tato bábovka mě mile překvapila, nejprve jsem myslela, že bude mrkev v moučníku nějak divně cítit, ale bábovka byla vláčná, ne moc sladká, prostě výborná!!
Abies Alba
|13. 6. 2005 11:42
A. Syrová, dokonce jsem tam dala nastrouhanou mrkev z mrazáku a už jsem ani nepřidávala mléko.
A.
|12. 6. 2005 20:54
Syrová mrkev nebo vařená? Prosím napište mi to!
Anonym
|12. 6. 2005 20:00
Moc dobrá bábovka, vláčná a hezká na řezu
Alis
|11. 6. 2005 17:01
Jde přidat místo oříšků i mák? Chtěla bych to vyzkoušet. Nemá někdo zkušenosti?
Abies Alba
|11. 6. 2005 08:11
Opravdu výborná, místo lískových oříšků jsem použila vlašské ořechy a moc nám chutnala. Není ani trochu přeslazená, hodnotím za 1. Děkuji za výborný recept :o).
Kája
|10. 6. 2005 19:22
Je to jedna z mála bábovek, které jsem pekla (ještě peču tu s vaječným koňakem) a také se moc povedla a naši koukali co že v tom je za oranžové nudličky, ale pak mlaskali