Ořechy jsem dal vlašské a místo bábovky jsem vymazal pekáček :-(.Po upečení je krásně vláčná a hezká na řezu.Většinou u receptů cukr ubírám,tentokrát jsem musel hotovou buchtu hodně pocukrovat,aby to nebylo zase tak moc zdravé :-)))
Vynikající recept :-) Podle komentářů jsem vyměnila lískové oříšky za vlašáky a přidala rozinky. Těsto jsem dala do formiček na muffiny a po upečení (ještě teplé) mizely závratnou rychlostí. Pár posledních jsem si zachránila do práce :-) Takže recept určitě v nejbližší době opět zopakuji.
Moc dobra, hlavne vlacna. Osobne nemam rada klasické babovky, jsou na me moc suché. Ale tuhle zopakuji !
Omnoho lepsia je americka mrkvova buchta.
Dobra,vlacna ale malo sladka.
Výborná bábovka, vláčná
Ta bábovka je moc dobrá, upekla jsem ji dělníkům co dělaji na našem domě, tak jim to moc chutnalo, jen se po ni zaprásilo, ani jsem nepočítala, že to budé tak moc dobre, příště ji udělam zase, jen místo mleka jsem udělala z bílků snih a zamíchala do těsta, take jsem přidala hrozinky, výborna dávam za 1*** :)
Moc dovrá, vláčná, má hezkou barvu
Pro Moniku S.: dělala jsem zrovna tuto sobotu jen z poloviční dávky, takže na ni padlo tak sotva jedno deci mléka. Poznáte podle hustoty, některá mrkev už je vyschlá, jiná je šťavnatá. Dávám téměř do všech moučníků jen drcené vlašáky, bábovka byla super.
Kombinácia mrkvy a orieškov ma zaujala a preto by som túto bábovku rada vyskúšala. Mohol by mi niekto poradiť koľko približne tam ide toho mlieka?
S vlašskými ořechy lepší než s lískovými. Vyzkoušela jsem dát do třetiny těsta kakao a byla mramorová, hezké taková oranžová s tmavým. Je krásně vláčná. Vyzkoušela jsem i zmrazit a vyndat až asi 5 hodin před příchodem návštěvy. Vůbec neztratila na kvalitě.
vyborne,jeste lepsi kdyz se na povrchu rozetre citronova poleva
Připomíná mi to mrkvovou buchtu,nebo mrkvový dort? Zkuste se podívat na recept, někde tady bude. Je to výborné a dalo by se to určitě péct jako bábovka. Mrkev se strouhá najemno a ořechy se používají vlašské - drcené.
Výborná, přidala jsem trošku více mléka (nevím co je několik lžic, asi podle potřeby), vynikající, budu dělat pravidelně
Jano P., když se Vám zdálo těsto tuhé (může to být suchou moukou, menšími vejci apod.), tak proč jste nepřidala trochu mléka, když jste zkušená kuchařka. Mě se tahle bábovka povedla již jsem jí dělala několikrát a má u nás doma úspěch
Rada pecu, dobre pecu, ale tahle babovka se mi totalne nepovedla. Testo bylo huste, babovka je tvrdsiho razu, nic moc. Tak nevim.
Fakt výborná
Vynikající, vláčná bábovka
Že bych vyzkoušel jako můj druhý recept na pečení? Není to složite? Vypadá to ale lákavě!!
Tato bábovka mě mile překvapila, nejprve jsem myslela, že bude mrkev v moučníku nějak divně cítit, ale bábovka byla vláčná, ne moc sladká, prostě výborná!!
A. Syrová, dokonce jsem tam dala nastrouhanou mrkev z mrazáku a už jsem ani nepřidávala mléko.
Syrová mrkev nebo vařená? Prosím napište mi to!
Moc dobrá bábovka, vláčná a hezká na řezu
Jde přidat místo oříšků i mák? Chtěla bych to vyzkoušet. Nemá někdo zkušenosti?
Opravdu výborná, místo lískových oříšků jsem použila vlašské ořechy a moc nám chutnala. Není ani trochu přeslazená, hodnotím za 1. Děkuji za výborný recept :o).
Je to jedna z mála bábovek, které jsem pekla (ještě peču tu s vaječným koňakem) a také se moc povedla a naši koukali co že v tom je za oranžové nudličky, ale pak mlaskali
Moc dobrá bábovka, má krásnou barvu a je vláčná