• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mrkvová oříšková bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvová oříšková bábovka

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 31
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvová oříšková bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 380
      g mrkev
    • 200
      g hera
    • 180
      g cukr
    • 4
      ks vejce
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 80
      g lískové oříšky
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • mléko
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Oloupanou mrkev nahrubo nastrouháme. Máslo, cukr, vejce utřeme v míse nebo v robotu do pěny.
2
Mouku smícháme s oříšky a práškem do pečiva a přimícháme k vaječné směsi. Nakonec lehce vmícháme strouhanou mrkev s několika lžícemi mléka. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu.
3
Pečeme asi 3/4 hodiny při teplotě 180 °C, ke konci pečení snížíme teplotu cca na 160 °C a dopékáme. Po vychladnutí bábovku vyklopíme a pocukrujeme nebo polijeme libovolnou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Oříšková bábovka

Oříšková bábovka

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Mrkvová polévka s pomerančem

Mrkvová polévka s pomerančem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 18. 10. 2010 14:28

    1

  • recepty 73 | 7. 5. 2010 09:48

    Ořechy jsem dal vlašské a místo bábovky jsem vymazal pekáček :-(.Po upečení je krásně vláčná a hezká na řezu.Většinou u receptů cukr ubírám,tentokrát jsem musel hotovou buchtu hodně pocukrovat,aby to nebylo zase tak moc zdravé :-)))

  • Petra S. | 10. 11. 2008 11:15

    Vynikající recept :-) Podle komentářů jsem vyměnila lískové oříšky za vlašáky a přidala rozinky. Těsto jsem dala do formiček na muffiny a po upečení (ještě teplé) mizely závratnou rychlostí. Pár posledních jsem si zachránila do práce :-) Takže recept určitě v nejbližší době opět zopakuji.

  • Eva P. | 5. 3. 2008 16:51

    Moc dobra, hlavne vlacna. Osobne nemam rada klasické babovky, jsou na me moc suché. Ale tuhle zopakuji !

  • Barbora Polakova | 17. 11. 2006 22:26

    Omnoho lepsia je americka mrkvova buchta.

  • Barbora Polakova | 17. 11. 2006 22:24

    Dobra,vlacna ale malo sladka.

  • Dostálová | 3. 10. 2006 20:05

    Výborná bábovka, vláčná

  • Bohdanka P. | 2. 9. 2006 12:42

    Ta bábovka je moc dobrá, upekla jsem ji dělníkům co dělaji na našem domě, tak jim to moc chutnalo, jen se po ni zaprásilo, ani jsem nepočítala, že to budé tak moc dobre, příště ji udělam zase, jen místo mleka jsem udělala z bílků snih a zamíchala do těsta, take jsem přidala hrozinky, výborna dávam za 1*** :)

  • Anonym | 25. 5. 2006 19:55

    Moc dovrá, vláčná, má hezkou barvu

  • Ivana | 16. 3. 2006 10:07

    Pro Moniku S.: dělala jsem zrovna tuto sobotu jen z poloviční dávky, takže na ni padlo tak sotva jedno deci mléka. Poznáte podle hustoty, některá mrkev už je vyschlá, jiná je šťavnatá. Dávám téměř do všech moučníků jen drcené vlašáky, bábovka byla super.

  • Monika S. | 16. 3. 2006 08:06

    Kombinácia mrkvy a orieškov ma zaujala a preto by som túto bábovku rada vyskúšala. Mohol by mi niekto poradiť koľko približne tam ide toho mlieka?

  • Fleur | 11. 2. 2006 09:49

    S vlašskými ořechy lepší než s lískovými. Vyzkoušela jsem dát do třetiny těsta kakao a byla mramorová, hezké taková oranžová s tmavým. Je krásně vláčná. Vyzkoušela jsem i zmrazit a vyndat až asi 5 hodin před příchodem návštěvy. Vůbec neztratila na kvalitě.

  • PETRA | 7. 2. 2006 12:34

    vyborne,jeste lepsi kdyz se na povrchu rozetre citronova poleva

  • Petra | 7. 2. 2006 10:01

    Připomíná mi to mrkvovou buchtu,nebo mrkvový dort? Zkuste se podívat na recept, někde tady bude. Je to výborné a dalo by se to určitě péct jako bábovka. Mrkev se strouhá najemno a ořechy se používají vlašské - drcené.

  • Emila | 17. 1. 2006 17:06

    Výborná, přidala jsem trošku více mléka (nevím co je několik lžic, asi podle potřeby), vynikající, budu dělat pravidelně

  • Alina | 7. 1. 2006 19:26

    Jano P., když se Vám zdálo těsto tuhé (může to být suchou moukou, menšími vejci apod.), tak proč jste nepřidala trochu mléka, když jste zkušená kuchařka. Mě se tahle bábovka povedla již jsem jí dělala několikrát a má u nás doma úspěch

  • Jana P. | 6. 1. 2006 23:09

    Rada pecu, dobre pecu, ale tahle babovka se mi totalne nepovedla. Testo bylo huste, babovka je tvrdsiho razu, nic moc. Tak nevim.

  • XY | 3. 12. 2005 18:15

    Fakt výborná

  • Alina | 23. 10. 2005 11:14

    Vynikající, vláčná bábovka

  • Lubor | 29. 7. 2005 19:21

    Že bych vyzkoušel jako můj druhý recept na pečení? Není to složite? Vypadá to ale lákavě!!

  • Luba | 5. 7. 2005 22:24

    Tato bábovka mě mile překvapila, nejprve jsem myslela, že bude mrkev v moučníku nějak divně cítit, ale bábovka byla vláčná, ne moc sladká, prostě výborná!!

  • Abies Alba | 13. 6. 2005 11:42

    A. Syrová, dokonce jsem tam dala nastrouhanou mrkev z mrazáku a už jsem ani nepřidávala mléko.

  • A. | 12. 6. 2005 20:54

    Syrová mrkev nebo vařená? Prosím napište mi to!

  • Anonym | 12. 6. 2005 20:00

    Moc dobrá bábovka, vláčná a hezká na řezu

  • Alis | 11. 6. 2005 17:01

    Jde přidat místo oříšků i mák? Chtěla bych to vyzkoušet. Nemá někdo zkušenosti?

  • Abies Alba | 11. 6. 2005 08:11

    Opravdu výborná, místo lískových oříšků jsem použila vlašské ořechy a moc nám chutnala. Není ani trochu přeslazená, hodnotím za 1. Děkuji za výborný recept :o).

  • Kája | 10. 6. 2005 19:22

    Je to jedna z mála bábovek, které jsem pekla (ještě peču tu s vaječným koňakem) a také se moc povedla a naši koukali co že v tom je za oranžové nudličky, ale pak mlaskali

  • Karlina | 9. 6. 2005 09:32

    Moc dobrá bábovka, má krásnou barvu a je vláčná

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Lískové oříšky Mléko Mrkev Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babiččiny kotlety

Babiččiny kotlety

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Maxi palačinka

Maxi palačinka

Domácí nugát

Domácí nugát

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

Chřest na másle

Chřest na másle

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

65
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
53
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
49
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
44
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
40
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová mňamka
Mrkvová mňamka
Mrkvová pochoutka
Mrkvová pochoutka
Mrkvová polévka - rychlá
Mrkvová polévka - rychlá
Mrkvová polévka (krém) s kuřecím masem
Mrkvová polévka (krém) s kuřecím masem
  • Recepty.cz
  • Mrkvová oříšková bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact