• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mrkvová oříšková bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvová oříšková bábovka

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 31
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvová oříšková bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 380
      g mrkev
    • 200
      g hera
    • 180
      g cukr
    • 4
      ks vejce
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 80
      g lískové oříšky
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • mléko
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Oloupanou mrkev nahrubo nastrouháme. Máslo, cukr, vejce utřeme v míse nebo v robotu do pěny.
2
Mouku smícháme s oříšky a práškem do pečiva a přimícháme k vaječné směsi. Nakonec lehce vmícháme strouhanou mrkev s několika lžícemi mléka. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu.
3
Pečeme asi 3/4 hodiny při teplotě 180 °C, ke konci pečení snížíme teplotu cca na 160 °C a dopékáme. Po vychladnutí bábovku vyklopíme a pocukrujeme nebo polijeme libovolnou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Oříšková bábovka

Oříšková bábovka

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Mrkvová polévka s pomerančem

Mrkvová polévka s pomerančem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 18. 10. 2010 14:28

    1

  • recepty 73 | 7. 5. 2010 09:48

    Ořechy jsem dal vlašské a místo bábovky jsem vymazal pekáček :-(.Po upečení je krásně vláčná a hezká na řezu.Většinou u receptů cukr ubírám,tentokrát jsem musel hotovou buchtu hodně pocukrovat,aby to nebylo zase tak moc zdravé :-)))

  • Petra S. | 10. 11. 2008 11:15

    Vynikající recept :-) Podle komentářů jsem vyměnila lískové oříšky za vlašáky a přidala rozinky. Těsto jsem dala do formiček na muffiny a po upečení (ještě teplé) mizely závratnou rychlostí. Pár posledních jsem si zachránila do práce :-) Takže recept určitě v nejbližší době opět zopakuji.

  • Eva P. | 5. 3. 2008 16:51

    Moc dobra, hlavne vlacna. Osobne nemam rada klasické babovky, jsou na me moc suché. Ale tuhle zopakuji !

  • Barbora Polakova | 17. 11. 2006 22:26

    Omnoho lepsia je americka mrkvova buchta.

  • Barbora Polakova | 17. 11. 2006 22:24

    Dobra,vlacna ale malo sladka.

  • Dostálová | 3. 10. 2006 20:05

    Výborná bábovka, vláčná

  • Bohdanka P. | 2. 9. 2006 12:42

    Ta bábovka je moc dobrá, upekla jsem ji dělníkům co dělaji na našem domě, tak jim to moc chutnalo, jen se po ni zaprásilo, ani jsem nepočítala, že to budé tak moc dobre, příště ji udělam zase, jen místo mleka jsem udělala z bílků snih a zamíchala do těsta, take jsem přidala hrozinky, výborna dávam za 1*** :)

  • Anonym | 25. 5. 2006 19:55

    Moc dovrá, vláčná, má hezkou barvu

  • Ivana | 16. 3. 2006 10:07

    Pro Moniku S.: dělala jsem zrovna tuto sobotu jen z poloviční dávky, takže na ni padlo tak sotva jedno deci mléka. Poznáte podle hustoty, některá mrkev už je vyschlá, jiná je šťavnatá. Dávám téměř do všech moučníků jen drcené vlašáky, bábovka byla super.

  • Monika S. | 16. 3. 2006 08:06

    Kombinácia mrkvy a orieškov ma zaujala a preto by som túto bábovku rada vyskúšala. Mohol by mi niekto poradiť koľko približne tam ide toho mlieka?

  • Fleur | 11. 2. 2006 09:49

    S vlašskými ořechy lepší než s lískovými. Vyzkoušela jsem dát do třetiny těsta kakao a byla mramorová, hezké taková oranžová s tmavým. Je krásně vláčná. Vyzkoušela jsem i zmrazit a vyndat až asi 5 hodin před příchodem návštěvy. Vůbec neztratila na kvalitě.

  • PETRA | 7. 2. 2006 12:34

    vyborne,jeste lepsi kdyz se na povrchu rozetre citronova poleva

  • Petra | 7. 2. 2006 10:01

    Připomíná mi to mrkvovou buchtu,nebo mrkvový dort? Zkuste se podívat na recept, někde tady bude. Je to výborné a dalo by se to určitě péct jako bábovka. Mrkev se strouhá najemno a ořechy se používají vlašské - drcené.

  • Emila | 17. 1. 2006 17:06

    Výborná, přidala jsem trošku více mléka (nevím co je několik lžic, asi podle potřeby), vynikající, budu dělat pravidelně

  • Alina | 7. 1. 2006 19:26

    Jano P., když se Vám zdálo těsto tuhé (může to být suchou moukou, menšími vejci apod.), tak proč jste nepřidala trochu mléka, když jste zkušená kuchařka. Mě se tahle bábovka povedla již jsem jí dělala několikrát a má u nás doma úspěch

  • Jana P. | 6. 1. 2006 23:09

    Rada pecu, dobre pecu, ale tahle babovka se mi totalne nepovedla. Testo bylo huste, babovka je tvrdsiho razu, nic moc. Tak nevim.

  • XY | 3. 12. 2005 18:15

    Fakt výborná

  • Alina | 23. 10. 2005 11:14

    Vynikající, vláčná bábovka

  • Lubor | 29. 7. 2005 19:21

    Že bych vyzkoušel jako můj druhý recept na pečení? Není to složite? Vypadá to ale lákavě!!

  • Luba | 5. 7. 2005 22:24

    Tato bábovka mě mile překvapila, nejprve jsem myslela, že bude mrkev v moučníku nějak divně cítit, ale bábovka byla vláčná, ne moc sladká, prostě výborná!!

  • Abies Alba | 13. 6. 2005 11:42

    A. Syrová, dokonce jsem tam dala nastrouhanou mrkev z mrazáku a už jsem ani nepřidávala mléko.

  • A. | 12. 6. 2005 20:54

    Syrová mrkev nebo vařená? Prosím napište mi to!

  • Anonym | 12. 6. 2005 20:00

    Moc dobrá bábovka, vláčná a hezká na řezu

  • Alis | 11. 6. 2005 17:01

    Jde přidat místo oříšků i mák? Chtěla bych to vyzkoušet. Nemá někdo zkušenosti?

  • Abies Alba | 11. 6. 2005 08:11

    Opravdu výborná, místo lískových oříšků jsem použila vlašské ořechy a moc nám chutnala. Není ani trochu přeslazená, hodnotím za 1. Děkuji za výborný recept :o).

  • Kája | 10. 6. 2005 19:22

    Je to jedna z mála bábovek, které jsem pekla (ještě peču tu s vaječným koňakem) a také se moc povedla a naši koukali co že v tom je za oranžové nudličky, ale pak mlaskali

  • Karlina | 9. 6. 2005 09:32

    Moc dobrá bábovka, má krásnou barvu a je vláčná

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Lískové oříšky Mléko Mrkev Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Thajská polévka

Thajská polévka

Gulášová krkovička

Gulášová krkovička

Italské kari rizoto s králičím masem

Italské kari rizoto s králičím masem

Kuře (nejen) na bramborách

Kuře (nejen) na bramborách

Výborná drobenková buchta

Výborná drobenková buchta

Chuťovky (jednohubky) z listového těsta

Chuťovky (jednohubky) z listového…

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
20
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
19
Švestková povidla
Švestková povidla

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Poslední rozloučení s Ozzym Osbournem (†76): Dvě z jeho dětí nedorazily!

Poslední rozloučení s Ozzym Osbournem (†76): Dvě z jeho dětí nedorazily!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová mňamka
Mrkvová mňamka
Mrkvová pochoutka
Mrkvová pochoutka
Mrkvová polévka - rychlá
Mrkvová polévka - rychlá
Mrkvová polévka (krém) s kuřecím masem
Mrkvová polévka (krém) s kuřecím masem
  • Recepty.cz
  • Mrkvová oříšková bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact