• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mrkvová buchta z Austrálie
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvová buchta z Austrálie

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvová buchta z Austrálie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 2
      hrnek mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička bi-soda (baking soda)
    • 2
      lžička skořice
    • 1
      sůl
    • 2
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 4
      ks vejce
    • 2
      hrnek mrkev strouhaná
    • 250
      g ananas drcený (scezený)
    • 1
      hrnek ořechy pecan nebo vlašské
  • Poleva
    • 125
      g máslo (Margarín)
    • 250
      g cream cheese
    • 500
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička vanilkový extrakt

Postup přípravy receptu

1
Do mísy prosejeme mouku, kypřící prášek, sodu a přidáme skořici, sůl a cukr. Promícháme a přidáme olej a vejce.
2
Pořádně umícháme a pak přidáme mrkev, ananas a ořechy. Těsto nalejeme do připravené formy.
3
Pečeme asi 40 min. na 180 °C.
4
Poleva: máslo (margarín), sýr a vanilkový extrakt utřeme a pak pomalu přidáváme po troškách cukr. Tímto se potře prochladlá buchta.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Americká mrkvová buchta

Americká mrkvová buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová buchta

Mrkvová buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka V. | 3. 3. 2008 09:04

    Petro, poprvé jsem měla strach, že je těsta málo a pekla jsem v pekáči. Buchta byla poměrně dost vysoká(5-6cm). Podruhé jsem pekla v normálním plechu a bylo to akorát. Pro nás je hodně sladká a mastná, tak dávám jen 1 hrnek cukru a místo hrnku oleje jen půl hrnku oleje+půl hrnku šťávy z ananasu. Zkusila jsem místo pr.do peč. dát pr. do perníku a část mouky celozrnné-taky moc dobré.

  • Petra | 12. 2. 2008 22:13

    Do jak velke formy nebo pekacku testo davate? Na klasicky velky plech nebo mam pouzit mensi? Dala by se pouzit i dortova forma nebo kulata forma na kolac o prumeru 28 cm? Predem dekuju za radu.

  • Lenka | 30. 10. 2007 13:43

    prosím vás, jakou mouku bych měla použít?

  • Monika2 | 14. 2. 2007 22:07

    Tohle je fakt dobrota!!! Vždy dělám půlku s polevou a půlku bez-obě varianty mají u nás své přívržence. Poprvé jsme byli všichni moc překvapení, jak je dobrá. Teď už se stala stálicí ke kafíčku.

  • possum * | 14. 2. 2007 13:57

    Ivano, jsem rada, ze chutnala.:-) Jak jsem tu jiz jednou psala, nikoho zatim nezklamala. Nepisu tu recepty, ktere nejsou dobre. Byla by to ztrata meho, i ostatnich, casu.;-)

  • Ivana C. | 13. 2. 2007 12:08

    Strašně dobrá! Polila jsem čokoládovou polevou, bomba!

  • Barbora Polakova | 18. 1. 2007 21:34

    Ja som robila tiez bez polevy, buchta je vynikajuca aj bez nej.

  • possum * | 18. 1. 2007 13:07

    Gabino, abych se priznala, ja osobne tu polevu nikdy nedelala, jen tu buchtu. Nejak mi staci bez polevy.Co se cukru tyce, neni ho moc, protoze mouckovy cukr je tu dvoji. Takze asi zkus dat min.

  • possum * | 18. 1. 2007 13:03

    Barbora, jsem rada, ze ti chutnala. Zatim nikoho nezklamala. :-))

  • Gábina Houšková | 18. 1. 2007 09:26

    Není v té polevě nějak moc cukru? Půl kila se mi zdá moc

  • Barbora Polakova | 17. 1. 2007 23:12

    Vyskusala som z tohto netu vsetky mrkvove buchty, ale tato rozhodne vedie, uplna fantazia!!!!!!Mala som z nej az hrce za usami.Super recept,dakujem autorke vsetky recepty mi od nej hrozne chutia.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Návštěva Austrálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananas Bi-soda Cream cheese Máslo Moučkový cukr Mouka Mrkev Ořechy Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Sůl Vanilkový extrakt Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Neapolské nudle

Neapolské nudle

Cuketový koláč II.

Cuketový koláč II.

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

"POLÁRKA"  vanilkové řezy

"POLÁRKA" vanilkové řezy

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Květákový salát (nejen) s vejci

Květákový salát (nejen) s vejci

Nepečené kokosové kostky

Nepečené kokosové kostky

Vláčný makovník / makovec

Vláčný makovník / makovec

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

88
Vajíčková pomazánka se sýrem a šunkou
Vajíčková pomazánka se…
68
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
67
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
55
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
54
Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty
Vegetariánské kari s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz LP a česká kráska Maurerová: Dojemné přiznání

LP a česká kráska Maurerová: Dojemné přiznání

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Mrkvová buchta z Austrálie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact