• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mrkvová buchta
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvová buchta

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
6fotografií
Nahrát fotku
 

Parádní moučník z mrkvového těsta krásně voní po skořici. Vršek zdobí drobenka s mandlemi a trochou tuzemáku. Tuto neotřelou dobrotu si jistě všichni zamilují.

Suroviny

1 porce
    • 350
      g mrkev očištěné
    • 50
      g mleté mandle
    • 230
      g hladká mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr krystal
    • 250
      ml slunečnicový olej
  • Drobenka:
    • 100
      g máslo
    • 140
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce tuzemák
    • 200
      g hrubá mouka
    • 50
      g mandle plátky

Postup přípravy receptu

1
Vypracujte drobenku. Máslo rozdělte na menší kousky a přidejte všechny zbylé ingredience, pomocí rukou vytvořte drobenku.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky

2
Troubu předehřejte na 175 °C a plech vyložte pečicím papírem. Mrkev nastrouhejte najemno. Smíchejte mandle, mouku, prášek do pečiva a skořici.
3
V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem. Pak postupně zapracujte olej.
4
Obě směsi smíchejte dohromady společně s nastrouhanou mrkví. Těsto vlijte do předem připravené formy a posypte drobenkou. Pečte do zezlátnutí, asi 35–40 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit vanilkový extrakt

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová buchta s řepou

Čokoládová buchta s řepou

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Hrubá mouka Mandle Máslo Mleté mandle Moučkový cukr Mrkev Prášek do pečiva Skořice - mletá Slunečnicový olej Sůl tuzemák Vejce

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Letní zeleninový salát a bylinkami

Letní zeleninový salát a bylinkami

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Houbový kuba II.

Houbový kuba II.

Vajíčková pomazánka VI.

Vajíčková pomazánka VI.

Kakaovo-kokosové muffiny

Kakaovo-kokosové muffiny

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

"Párkrole" - párkové kremrole

"Párkrole" - párkové kremrole

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

241
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Čína s vepřovým
Čína s vepřovým
15
Citronová babeta
Citronová babeta

Zajímavé články

Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Ladislav Frej promluvil o operaci páteře i svých láskách: Setkání s ex? Jsem pro!

Ladislav Frej promluvil o operaci páteře i svých láskách: Setkání s ex? Jsem pro!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Další doporučené recepty:

Mrkvánky
Mrkvánky
Mrkvová bábovka
Mrkvová bábovka
Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová mňamka
Mrkvová mňamka
Mrkvová oříšková bábovka
Mrkvová oříšková bábovka
Mrkvová pochoutka
Mrkvová pochoutka
  • Recepty.cz
  • Mrkvová buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact