• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mrkvová buchta
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvová buchta

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
6fotografií
Nahrát fotku
 

Parádní moučník z mrkvového těsta krásně voní po skořici. Vršek zdobí drobenka s mandlemi a trochou tuzemáku. Tuto neotřelou dobrotu si jistě všichni zamilují.

Suroviny

1 porce
    • 350
      g mrkev očištěné
    • 50
      g mleté mandle
    • 230
      g hladká mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr krystal
    • 250
      ml slunečnicový olej
  • Drobenka:
    • 100
      g máslo
    • 140
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce tuzemák
    • 200
      g hrubá mouka
    • 50
      g mandle plátky

Postup přípravy receptu

1
Vypracujte drobenku. Máslo rozdělte na menší kousky a přidejte všechny zbylé ingredience, pomocí rukou vytvořte drobenku.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky

2
Troubu předehřejte na 175 °C a plech vyložte pečicím papírem. Mrkev nastrouhejte najemno. Smíchejte mandle, mouku, prášek do pečiva a skořici.
3
V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem. Pak postupně zapracujte olej.
4
Obě směsi smíchejte dohromady společně s nastrouhanou mrkví. Těsto vlijte do předem připravené formy a posypte drobenkou. Pečte do zezlátnutí, asi 35–40 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit vanilkový extrakt

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová buchta s řepou

Čokoládová buchta s řepou

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Hrubá mouka Mandle Máslo Mleté mandle Moučkový cukr Mrkev Prášek do pečiva Skořice - mletá Slunečnicový olej Sůl tuzemák Vejce

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Italská caponata

Italská caponata

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Smetanovo-křenová nebo česneková pochoutka - pomazánka

Smetanovo-křenová nebo česneková…

Brokolicovo-bramborové placičky

Brokolicovo-bramborové placičky

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
22
Fazole v rajské omáčce s paprikou
Fazole v rajské omáčce s…
21
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Mrkvánky
Mrkvánky
Mrkvová bábovka
Mrkvová bábovka
Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová mňamka
Mrkvová mňamka
Mrkvová oříšková bábovka
Mrkvová oříšková bábovka
Mrkvová pochoutka
Mrkvová pochoutka
  • Recepty.cz
  • Mrkvová buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact