• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mrkvová buchta
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvová buchta

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
6fotografií
Nahrát fotku
 

Parádní moučník z mrkvového těsta krásně voní po skořici. Vršek zdobí drobenka s mandlemi a trochou tuzemáku. Tuto neotřelou dobrotu si jistě všichni zamilují.

Suroviny

1 porce
    • 350
      g mrkev očištěné
    • 50
      g mleté mandle
    • 230
      g hladká mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr krystal
    • 250
      ml slunečnicový olej
  • Drobenka:
    • 100
      g máslo
    • 140
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce tuzemák
    • 200
      g hrubá mouka
    • 50
      g mandle plátky

Postup přípravy receptu

1
Vypracujte drobenku. Máslo rozdělte na menší kousky a přidejte všechny zbylé ingredience, pomocí rukou vytvořte drobenku.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky

2
Troubu předehřejte na 175 °C a plech vyložte pečicím papírem. Mrkev nastrouhejte najemno. Smíchejte mandle, mouku, prášek do pečiva a skořici.
3
V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem. Pak postupně zapracujte olej.
4
Obě směsi smíchejte dohromady společně s nastrouhanou mrkví. Těsto vlijte do předem připravené formy a posypte drobenkou. Pečte do zezlátnutí, asi 35–40 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit vanilkový extrakt

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová buchta s řepou

Čokoládová buchta s řepou

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Hrubá mouka Mandle Máslo Mleté mandle Moučkový cukr Mrkev Prášek do pečiva Skořice - mletá Slunečnicový olej Sůl tuzemák Vejce

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Dezert Pavlova

Dezert Pavlova

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rybízový koláč podle paní Mixové

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou

Margot řezy Danča

Margot řezy Danča

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

57
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
57
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
53
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
50
Rybízový koláč
Rybízový koláč
46
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Jiřího Krampola opět zradilo zdraví: Místo oslavy musel do špitálu!

Jiřího Krampola opět zradilo zdraví: Místo oslavy musel do špitálu!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Mrkvánky
Mrkvánky
Mrkvová bábovka
Mrkvová bábovka
Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová mňamka
Mrkvová mňamka
Mrkvová oříšková bábovka
Mrkvová oříšková bábovka
Mrkvová pochoutka
Mrkvová pochoutka
  • Recepty.cz
  • Mrkvová buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact