vanilkový cukr
smíchaný s moučkovým cukrem, na posypání
Postup přípravy receptu
1
Ušleháme vejce s vanilkovým cukrem, tukem a mlékem, vmícháme nastrouhanou mrkev a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva, rozinkami a citronovou kůrou. Dobře propracujeme, vložíme do vymaštěné, jemnou strouhankou vysypané formy a zvolna pečeme.
2
Horkou pomašlujeme rozpuštěným tukem (může být máslo, Hera...) a hodně pocukrujeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka
|29. 10. 2006 13:42
Bábovku jsem pekla tento týden. Použila jsem celozrnnou mouku a také jsem vynechala moučkový cukr na posypání a mašlování máslem. Bábovka se mi vůbec nepovedla. Těsto bylo příliš tuhé, nedalo se lít a vůbec nenakynulo. Doufala jsem, že mrkev a hrozinky těsto dostatečně osladí, ale nebyla to pravda. Bohužel netuším, proč mi těsto nevykynulo, že by bylo příliš těžké?