• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mrkvová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvová bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 33
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvová bábovka
Mrkvová bábovka
Mrkvová bábovka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 220
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 250
      ml mléko
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g mrkev
    • moučkový cukr
    • 120
      ml rostlinný olej
    • 5
      lžíce tuk na vymazání formy
    • 3
      lžíce hrubá mouka na vymazání formy

Postup přípravy receptu

1
Polohrubou mouku promícháme s kypřícím práškem, vanilkovým a krupicovým cukrem.
2
Přilijeme mléko s rozšlehanými vejci, olejem a dobře promícháme na hladké těsto. Nakonec vmícháme na jemno nastrouhanou mrkev (bábovka tak získá pěknou barvu a bude vláčná).
3
Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypane formy.
4
Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 50 minut.
5
Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout a sypeme cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvová oříšková bábovka

Mrkvová oříšková bábovka

Mrkvová pomazánka s vejci a tvarohem

Mrkvová pomazánka s vejci a tvarohem

Mrkvová pomazánka V.

Mrkvová pomazánka V.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dkv76 | 4. 12. 2016 16:43

    vynikající

  • Pavlína | 16. 6. 2014 18:16

    Luxusní 8-) Příště dám akorát méně cukru, je opravdu dost sladká... Co se týká pečení, tak na 160°C cca 60 min :-)

  • Lenik | 27. 3. 2014 09:06

    Chuťově výborná, ale vždy ji musím péct alespoň o půl hodiny déle, jinak je syrová. Takže 50 min pečení opravdu nesouhlasí. Ale jinak super recept :-)

  • Oluse | 20. 11. 2012 15:46

    Moc dobrá bábovka, nemám ráda ty klasické suché, ale tahle je krásně vláčná. Navíc jsem přidala oříšky a rozinky .Buchty celkově moc nepeču, ale téhle určitě zůstanu věrná :-)

  • Skvorka | 29. 5. 2012 08:40

    Výborná, jednoduchá příprava. Doporučuji :-)

  • vvv | 22. 3. 2012 08:38

    Fakt vyborna.... v kombinaci s citronovou polevou proste uzas ! :-)

  • pippiva
    pippiva | 9. 12. 2011 14:47

    Chutna a vlacna babovka, pridala jsem kuru z 1 citronu a trochu rumu, priste dam i citronovou stavu. ;-)

  • spejsek | 3. 12. 2011 20:16

    Jsem ráda, že chutná,u nás je nejoblíbenější. Nedávno jsem děla z tohoto těsta "mufinky" a do středu jsem vmáčkla obdélníček Milka čokolády s celými llís. oříšky. <3

  • DreamAl | 5. 10. 2011 11:36

    Výborná ;-)

  • Lucyje | 1. 9. 2011 11:30

    Vypada to zajimave, v nedeli ji urcite zkusim :-)

  • Dáša Nespěšná | 1. 5. 2009 18:27

    Výborná bábovka, nemá chybu. Skvělá barva! Polévala jsem lískooříškovou čokoládovou polevou (dá se běžně koupit v obchodě), úžasný, dávám 1!

  • spejsek | 30. 9. 2007 07:45

    Jsem ráda, že bábovka chutná. Těsto bylo tekutější, protože je teď mladá a šťavnatá mrkev. Buď můžete ubrat trochu mléka nebo mrkev trošku vymačkat, ale myslím, že to není třeba. Jinak lze mléko nahradit i šlehačkou

  • Ivana Samcová | 29. 9. 2007 12:58

    Výborná " mokrá" bábovka. Formu jsem vysypala kokosem. Těsto se mi zdálo hodně tekuté, ale upekla se moc pěkně. Díky za recept.

  • Magda | 1. 4. 2007 18:42

    Podle komentářů jsem čekala víc. Taková obyčejná bábovka, dělala jsem podle zdejších receptů chutnější bábovky. Plus má určitě za rychlou přípravu a zajímavou barvu.

  • a | 26. 3. 2007 07:44

    Kdo má rád jemnou a vláčnou bábovku, tak ať ji určitě zkusí. Dlouho jsem tak dobrou bábovku nejedla!!

  • Marie Tóthová | 3. 3. 2007 13:29

    Právě jsem dopekla, bábovka je vynikající. Na receptu jsem nic neměnila, je přesně podle mého gusta - vše se smíchá v jedné míse a nalije do formy... Dávám za 1, určitě se zařadí mezi oblíbené.

  • Šárka Tkáčová | 15. 6. 2006 09:01

    Včera jsem ji pekla ,je výborná,příště dám méně mléka,mrkev byla čerstvá,jarní a obsahuje více vody než v zimě. Myslím,že stačí 2dl.Přidala jsem rozinky a kousky ořechů. Dávám 1

  • Babeta Urbanová | 8. 6. 2006 10:03

    Úplmě skvělá....tyk rychle se u ás dome ještě po žádné bábovce nezapřášilo...1*

  • as | 5. 6. 2006 12:32

    To byla dobrota! O víkendu jsem ji dělal dvakrát. Jednou do formy na bábovku a podruhé do 2ks "srnčích hřbetů". Napodruhé jsem přidala trochu kakaa, kokosu a rumu. Opravdu neměla chybu. Dávám 1

  • Romana | 25. 5. 2006 16:27

    Dnes jsem upekla. Souhlasím, dobrá, rychlá, vláčná bábovka.

  • Jana z VM | 25. 5. 2006 08:28

    Bábovku jsem včera upekla, je opravdu výborná !!Formu jsem vysypala kokosem, pekla jsem asi tak 55 minut, upekla se moc pěkně a vypadá nádherně. Je to zase jeden rychlý, výborný recept. Díky za něj . Dávám za 1111111.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrubá mouka Mléko Moučkový cukr Mrkev Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Fofr koláč

Fofr koláč

Kuřecí směs s bramboráčky

Kuřecí směs s bramboráčky

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Hlávkové zelí s těstovinami

Hlávkové zelí s těstovinami

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Vláčný makovník / makovec

Vláčný makovník / makovec

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Zapečené těstoviny s květákem a kapustou
Zapečené těstoviny s…
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Dýňové latte
Dýňové latte
15
Placičky ze zbylé bramborové kaše
Placičky ze zbylé…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Mrkovo-batátový krém
Mrkovo-batátový krém
Mrkvance II.
Mrkvance II.
Mrkvánky
Mrkvánky
Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová mňamka
Mrkvová mňamka
  • Recepty.cz
  • Mrkvová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact