Polohrubou mouku promícháme s kypřícím práškem, vanilkovým a krupicovým cukrem.
2
Přilijeme mléko s rozšlehanými vejci, olejem a dobře promícháme na hladké těsto. Nakonec vmícháme na jemno nastrouhanou mrkev (bábovka tak získá pěknou barvu a bude vláčná).
3
Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypane formy.
4
Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 50 minut.
5
Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout a sypeme cukrem.
Luxusní 8-) Příště dám akorát méně cukru, je opravdu dost sladká... Co se týká pečení, tak na 160°C cca 60 min :-)
Lenik
|27. 3. 2014 09:06
Chuťově výborná, ale vždy ji musím péct alespoň o půl hodiny déle, jinak je syrová. Takže 50 min pečení opravdu nesouhlasí. Ale jinak super recept :-)
Oluse
|20. 11. 2012 15:46
Moc dobrá bábovka, nemám ráda ty klasické suché, ale tahle je krásně vláčná. Navíc jsem přidala oříšky a rozinky .Buchty celkově moc nepeču, ale téhle určitě zůstanu věrná :-)
Jsem ráda, že chutná,u nás je nejoblíbenější. Nedávno jsem děla z tohoto těsta "mufinky" a do středu jsem vmáčkla obdélníček Milka čokolády s celými llís. oříšky. <3
Výborná bábovka, nemá chybu. Skvělá barva! Polévala jsem lískooříškovou čokoládovou polevou (dá se běžně koupit v obchodě), úžasný, dávám 1!
spejsek
|30. 9. 2007 07:45
Jsem ráda, že bábovka chutná. Těsto bylo tekutější, protože je teď mladá a šťavnatá mrkev. Buď můžete ubrat trochu mléka nebo mrkev trošku vymačkat, ale myslím, že to není třeba. Jinak lze mléko nahradit i šlehačkou
Ivana Samcová
|29. 9. 2007 12:58
Výborná " mokrá" bábovka. Formu jsem vysypala kokosem. Těsto se mi zdálo hodně tekuté, ale upekla se moc pěkně. Díky za recept.
Magda
|1. 4. 2007 18:42
Podle komentářů jsem čekala víc. Taková obyčejná bábovka, dělala jsem podle zdejších receptů chutnější bábovky. Plus má určitě za rychlou přípravu a zajímavou barvu.
a
|26. 3. 2007 07:44
Kdo má rád jemnou a vláčnou bábovku, tak ať ji určitě zkusí. Dlouho jsem tak dobrou bábovku nejedla!!
Marie Tóthová
|3. 3. 2007 13:29
Právě jsem dopekla, bábovka je vynikající. Na receptu jsem nic neměnila, je přesně podle mého gusta - vše se smíchá v jedné míse a nalije do formy... Dávám za 1, určitě se zařadí mezi oblíbené.
Šárka Tkáčová
|15. 6. 2006 09:01
Včera jsem ji pekla ,je výborná,příště dám méně mléka,mrkev byla čerstvá,jarní a obsahuje více vody než v zimě. Myslím,že stačí 2dl.Přidala jsem rozinky a kousky ořechů. Dávám 1
Babeta Urbanová
|8. 6. 2006 10:03
Úplmě skvělá....tyk rychle se u ás dome ještě po žádné bábovce nezapřášilo...1*
as
|5. 6. 2006 12:32
To byla dobrota! O víkendu jsem ji dělal dvakrát. Jednou do formy na bábovku a podruhé do 2ks "srnčích hřbetů". Napodruhé jsem přidala trochu kakaa, kokosu a rumu. Opravdu neměla chybu. Dávám 1
Romana
|25. 5. 2006 16:27
Dnes jsem upekla. Souhlasím, dobrá, rychlá, vláčná bábovka.
Jana z VM
|25. 5. 2006 08:28
Bábovku jsem včera upekla, je opravdu výborná !!Formu jsem vysypala kokosem, pekla jsem asi tak 55 minut, upekla se moc pěkně a vypadá nádherně. Je to zase jeden rychlý, výborný recept. Díky za něj . Dávám za 1111111.