Zpracujeme v těsto, dáme na chvíli do chladu. Rozdělíme na 4 díly a zpracujeme jako klasický štrůdl. Před pečením potřeme tukem nebo bílkem. Pečeme dozlatova asi 20-30 minut.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
...dlouho jsem ho nedělal, je výborný, plním jablky, kokosem, ořechy, skořicí a rozinkami v rumu... , zařadil bych raději do moučníků - závinů, než do pokrmů ;-)
Věra z Dc
|18. 2. 2008 08:24
Jejej, paní Lado, koukám, že je tento recept pod - pokrmy ze zeleniny, ale on je to klasický štrůdl, no s trošikou mrkve :-)) mozná by to chtělo přehodit do jiné kategorie ? (dostala jsem tento recept od sousedky pod tímto názvem)
Věra
|8. 8. 2006 14:52
Trošku jsem zaspala ..... tak tedy : jemně strouhanou mrkev zpracujeme do těsta, které je krásně zabarvené od mrkvičky a pak plníme strouhanými jablky s rozinkami no jako obyč. štrudl. Je to opravdu výborný jednoduchý recept
Alice Gabrielová
|3. 3. 2004 09:58
Paní Věro, není mi jasné, jestli se mrkev přidává do těsta nebo slouží jako náplň. Poradíte mi?