• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mrkvánky
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvánky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvánky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g mrkev nastrouhaná
    • 250
      g tuk
    • 350
      g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Z mrkve, tuku a mouky vypracujeme těsto, necháme v chladu odpočinout. Z těsta vyválíme středně silný plát a vykrajujeme různé tvary. Pečeme v mírně vyhřáté troubě a ještě horké obalujeme v cukru.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • brzdka | 26. 2. 2013 11:07

    Plněné taštičky povidly jsou vynikající <:-)

  • Pavlína | 14. 12. 2007 22:18

    Mrkvánky jsem právě dopekla. Z těstem se mi hezky pracovalo. Jen mě u pečení překvapilo, že se cukroví nenafouklo. Je to tak správně?

  • Jitka Petrásková | 3. 11. 2007 17:20

    Běžně peču z Hery nebo z Perly. Z tohoto těsta lze dělat i taštičky plněné výraznější marmeládou, nebo vyválet 2 placky, jednu položit na plech, potřít marmeládou a přikrýt druhou plackou. Po upečení se nakrájí na menší čtverečky a pocukruje. Část mouky někdy nahradím celozrnnou.

  • Lenka | 19. 12. 2006 13:03

    Já jsem taky cukr do těsta dala a je to výborné!!

  • Věra | 19. 12. 2006 07:13

    Cukr nedávám, protože když se cukroví obalí v cukru ještě horké, je sladké až až :-))

  • Petra | 18. 12. 2006 20:43

    No a co cukr v receptu není psaný žádný?!Já jsem dala 150g a bylo to dobrý :O)

  • Natalie Holá | 29. 11. 2006 17:48

    Jaký dáváte tuk? Někde jsem slyšela, že se má dát ztužený (stoprocentní např. Omega), dělal to někdo s Herou nebo máslem?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Pro děti Pečení Chlazení Děti Vánoce Velikonoce Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mrkev Polohrubá mouka Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová pánev

Zeleninová pánev

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Kuře pečené na bramboráku

Kuře pečené na bramboráku

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Pikantní sladkokyselá polévka na…

Krémová polévka z červené řepy

Krémová polévka z červené řepy

Doporučujeme

50 minut
Kotlety plněné kysaným zelím

Kotlety plněné kysaným zelím

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

59
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
26
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
25
Alenčin medovník
Alenčin medovník
23
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
AHA.cz Rodinný snímek Koktových otevřel stavidla nenávisti

Rodinný snímek Koktových otevřel stavidla nenávisti

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Ženy.cz Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Blesk.cz Další rána pro sestřičku z Ordinace Ha Thanh Špetlíkovou: Rozchod!

Další rána pro sestřičku z Ordinace Ha Thanh Špetlíkovou: Rozchod!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

Další doporučené recepty:

Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem
Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem
Mrkovo-batátový krém
Mrkovo-batátový krém
Mrkvance II.
Mrkvance II.
Mrkvová bábovka
Mrkvová bábovka
Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
  • Recepty.cz
  • Mrkvánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact