Z mrkve, tuku a mouky vypracujeme těsto, necháme v chladu odpočinout. Z těsta vyválíme středně silný plát a vykrajujeme různé tvary. Pečeme v mírně vyhřáté troubě a ještě horké obalujeme v cukru.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Mrkvánky jsem právě dopekla. Z těstem se mi hezky pracovalo. Jen mě u pečení překvapilo, že se cukroví nenafouklo. Je to tak správně?
Jitka Petrásková
|3. 11. 2007 17:20
Běžně peču z Hery nebo z Perly. Z tohoto těsta lze dělat i taštičky plněné výraznější marmeládou, nebo vyválet 2 placky, jednu položit na plech, potřít marmeládou a přikrýt druhou plackou. Po upečení se nakrájí na menší čtverečky a pocukruje. Část mouky někdy nahradím celozrnnou.
Lenka
|19. 12. 2006 13:03
Já jsem taky cukr do těsta dala a je to výborné!!
Věra
|19. 12. 2006 07:13
Cukr nedávám, protože když se cukroví obalí v cukru ještě horké, je sladké až až :-))
Petra
|18. 12. 2006 20:43
No a co cukr v receptu není psaný žádný?!Já jsem dala 150g a bylo to dobrý )
Natalie Holá
|29. 11. 2006 17:48
Jaký dáváte tuk? Někde jsem slyšela, že se má dát ztužený (stoprocentní např. Omega), dělal to někdo s Herou nebo máslem?