• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mrkvánky
Napište svůj komentář k receptu

Mrkvánky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkvánky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g mrkev nastrouhaná
    • 250
      g tuk
    • 350
      g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Z mrkve, tuku a mouky vypracujeme těsto, necháme v chladu odpočinout. Z těsta vyválíme středně silný plát a vykrajujeme různé tvary. Pečeme v mírně vyhřáté troubě a ještě horké obalujeme v cukru.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • brzdka | 26. 2. 2013 11:07

    Plněné taštičky povidly jsou vynikající <:-)

  • Pavlína | 14. 12. 2007 22:18

    Mrkvánky jsem právě dopekla. Z těstem se mi hezky pracovalo. Jen mě u pečení překvapilo, že se cukroví nenafouklo. Je to tak správně?

  • Jitka Petrásková | 3. 11. 2007 17:20

    Běžně peču z Hery nebo z Perly. Z tohoto těsta lze dělat i taštičky plněné výraznější marmeládou, nebo vyválet 2 placky, jednu položit na plech, potřít marmeládou a přikrýt druhou plackou. Po upečení se nakrájí na menší čtverečky a pocukruje. Část mouky někdy nahradím celozrnnou.

  • Lenka | 19. 12. 2006 13:03

    Já jsem taky cukr do těsta dala a je to výborné!!

  • Věra | 19. 12. 2006 07:13

    Cukr nedávám, protože když se cukroví obalí v cukru ještě horké, je sladké až až :-))

  • Petra | 18. 12. 2006 20:43

    No a co cukr v receptu není psaný žádný?!Já jsem dala 150g a bylo to dobrý :O)

  • Natalie Holá | 29. 11. 2006 17:48

    Jaký dáváte tuk? Někde jsem slyšela, že se má dát ztužený (stoprocentní např. Omega), dělal to někdo s Herou nebo máslem?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Pro děti Pečení Chlazení Děti Vánoce Velikonoce Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mrkev Polohrubá mouka Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Čínské rizoto

Čínské rizoto

Karamelový krém

Karamelový krém

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Nutelový dort II.

Nutelový dort II.

Domácí nutella

Domácí nutella

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

56
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
30
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
25
Pomazánka z červené řepy II.
Pomazánka z červené řepy…
24
Bramborové knedlíky sypané cibulovo-uzenou směsí
Bramborové knedlíky…
23
Letní závitky s arašídovou omáčkou
Letní závitky s…

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Důležité výročí seriálového krasavce Vaculy: Tři roky střízlivosti!

Důležité výročí seriálového krasavce Vaculy: Tři roky střízlivosti!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Další doporučené recepty:

Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem
Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem
Mrkovo-batátový krém
Mrkovo-batátový krém
Mrkvance II.
Mrkvance II.
Mrkvová bábovka
Mrkvová bábovka
Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová buchta
Mrkvová buchta
  • Recepty.cz
  • Mrkvánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact