• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • "Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
Napište svůj komentář k receptu

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Kynuté těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      ml mléko cca
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 30
      g droždí
    • 80
      g máslo rozpuštěné, vlažné
    • 2
      špetka sůl
    • 1
      lžička citronová kůra
  • Náplň
    • 500
      g mrkev - hrubě
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • cukr krupice dle sladkosti mrkve
    • citron z 1 citronu
    • skořice - mletá
  • Dále
    • 5
      lžíce hnědý rum
    • 3
      lžíce máslo
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Mouku dáme do mísy, přidáme sůl, cukry a kůru, promícháme, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou mléka. Trochu promícháme a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou kynout asi 45 minut. Pak znovu těsto propracujeme, rozdělíme na stejně velké dílky, které plníme vychladlou mrkvovou náplní, pevně uzavřeme, spojem pokládáme na vymaštěný plech a necháme ještě krátce nakynout. Vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme dozlatova. Po upečení ihned potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.
2
Mrkvová náplň: Půl kilogramu nastrouhané mrkve podusíme pod poklicí doměkka se lžící másla, lžičkou skořice, šťávou a kůrou (jen žlutá část!) z jednoho citronu, vanilkovým a krupicovým cukrem. Dle potřeby můžeme trošku podlít vodou. K dušené mrkvi můžeme přidat hrst v rumu máčených rozinek nebo brusinek nebo jedno velké nastrouhané jablko.
3
Na "mrkváky" můžeme použít i bramborové těsto (recept: Bramborový věnec II.)
4
Podáváme jako sladký hlavní chod, svačinu nebo ke kávě a čaji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Květa | 11. 10. 2015 19:24

    Napekla jsem se už pěknou řádku pekáčů buchet, ale mrkvové jsem dělala dnes poprvé, né však naposled. Vnukům moc chutnali a synovi také a tak jsem na další neděli slíbila, že zase nějaké upeču. Moc vám za ně děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Dezerty Sladká jídla Nejlepší dezerty Chléb & placky Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Moučníky Ostatní Sladké Ze zeleniny Buchty Pečivo Z mouky/obilovin Bezmasá jídla Pečiva Dezerty Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Dušení Děti Vegetariáni Velikonoce Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mléko Moučkový cukr Mrkev Skořice - mletá Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Klasická hovězí roláda

Klasická hovězí roláda

Rohlíčky bez cukru

Rohlíčky bez cukru

Rafaelo

Rafaelo

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

Těšínská šoldra

Těšínská šoldra

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi

Jarní závitky s krevetami, bylinkami…

chili-medové paličky

chili-medové paličky

Pomerančové mojito

Pomerančové mojito

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

37
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny
17
Míša řezy
Míša řezy
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

"Low Temperature" - Roastbeef
"Low Temperature" - Roastbeef
"Makové milouše" - bramborové placky s povidly
"Makové milouše" - bramborové placky s…
"Míša" roláda
"Míša" roláda
"Nejen" dekorativní physalis
"Nejen" dekorativní physalis
"Ohnivý kuře"
"Ohnivý kuře"
"Orgasmus"
"Orgasmus"
  • Recepty.cz
  • "Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact