• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • "Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
Napište svůj komentář k receptu

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Kynuté těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      ml mléko cca
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 30
      g droždí
    • 80
      g máslo rozpuštěné, vlažné
    • 2
      špetka sůl
    • 1
      lžička citronová kůra
  • Náplň
    • 500
      g mrkev - hrubě
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • cukr krupice dle sladkosti mrkve
    • citron z 1 citronu
    • skořice - mletá
  • Dále
    • 5
      lžíce hnědý rum
    • 3
      lžíce máslo
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Mouku dáme do mísy, přidáme sůl, cukry a kůru, promícháme, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou mléka. Trochu promícháme a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou kynout asi 45 minut. Pak znovu těsto propracujeme, rozdělíme na stejně velké dílky, které plníme vychladlou mrkvovou náplní, pevně uzavřeme, spojem pokládáme na vymaštěný plech a necháme ještě krátce nakynout. Vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme dozlatova. Po upečení ihned potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.
2
Mrkvová náplň: Půl kilogramu nastrouhané mrkve podusíme pod poklicí doměkka se lžící másla, lžičkou skořice, šťávou a kůrou (jen žlutá část!) z jednoho citronu, vanilkovým a krupicovým cukrem. Dle potřeby můžeme trošku podlít vodou. K dušené mrkvi můžeme přidat hrst v rumu máčených rozinek nebo brusinek nebo jedno velké nastrouhané jablko.
3
Na "mrkváky" můžeme použít i bramborové těsto (recept: Bramborový věnec II.)
4
Podáváme jako sladký hlavní chod, svačinu nebo ke kávě a čaji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Květa | 11. 10. 2015 19:24

    Napekla jsem se už pěknou řádku pekáčů buchet, ale mrkvové jsem dělala dnes poprvé, né však naposled. Vnukům moc chutnali a synovi také a tak jsem na další neděli slíbila, že zase nějaké upeču. Moc vám za ně děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Dezerty Sladká jídla Nejlepší dezerty Chléb & placky Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Moučníky Ostatní Sladké Ze zeleniny Buchty Pečivo Z mouky/obilovin Bezmasá jídla Pečiva Dezerty Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Dušení Děti Vegetariáni Velikonoce Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mléko Moučkový cukr Mrkev Skořice - mletá Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Brokolicová krémová polévka

Brokolicová krémová polévka

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Bílkové kostky

Bílkové kostky

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Pizza se sýrem

Pizza se sýrem

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

40
Pečená sýrová cuketa
Pečená sýrová cuketa
40
Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová…
26
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
25
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
24
Chlebíčky s hermelínovou pomazánkou
Chlebíčky s hermelínovou…

Zajímavé články

Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
AHA.cz Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Nemocnice na kraji města: Neuvěříte, čím legendární seriál naštval opravdové doktory!

Nemocnice na kraji města: Neuvěříte, čím legendární seriál naštval opravdové doktory!

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Rudolf Hrušínský (79): 25 let tajil rozchod s manželkou! S kým teď žije?

Rudolf Hrušínský (79): 25 let tajil rozchod s manželkou! S kým teď žije?

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Čtyři kouzelná slova, která změní váš život. Tahle používejte každý den

Čtyři kouzelná slova, která změní váš život. Tahle používejte každý den

Další doporučené recepty:

"Low Temperature" - Roastbeef
"Low Temperature" - Roastbeef
"Makové milouše" - bramborové placky s povidly
"Makové milouše" - bramborové placky s…
"Míša" roláda
"Míša" roláda
"Nejen" dekorativní physalis
"Nejen" dekorativní physalis
"Ohnivý kuře"
"Ohnivý kuře"
"Orgasmus"
"Orgasmus"
  • Recepty.cz
  • "Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact