Na tuku lehce osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme syrovou mrkev nastrouhanou na hrubé nudličky. Osolíme, přidáme drcený kmín, trošku podlijeme a udusíme do měkka. Podle potřeby a chuti, lze trošku zahustit Maizenou.
2
<BR>Velmi jednoduché, rychlé. Nejdůležitější je kombinace správně osmažené cibulky (tak akorát) a množství kmínu, což mrkvi vezme tu typickou chuť, pro kterou jí hodně lidí dost nenávidí. Podávám s vařeným bramborem, výborně chutná s rösti.
3
Použitelná jako příloha k masu. S tou hmotou nevalné chuti a záhadné konzistence, kterou všichni známe ze školních jídelen nemá nic společného. Na na milost jí vzalo i několik zapřísáhlých odpůrců mrkve.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jan Koláček
|23. 6. 2007 06:09
Pro ozvláštnění vzhledu i chuti jsem přidal nastrouhaný košťál z květáku + několik malých růžičkek květáku (prostě to co zbyde, když připravíte květák na smažení). Růžičky jsem hodil hned na cibuli a trochu orestoval. Ve finále jsem přidal trochu smetany ke šlehání a zaprášli moukou.
Iva
|18. 4. 2007 19:22
Můj manžel byl také nepřítel čehokoli co nebylo maso nebo bonbón, ale už jsem ho naučila jíst mrkev. Uvařím ji s kostkou masoxu a masem a mňam.