• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mrkev po bengálsku
Napište svůj komentář k receptu

Mrkev po bengálsku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkev po bengálsku
Mrkev po bengálsku
Mrkev po bengálsku
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g mrkev
    • 3
      dl voda
    • 1
      lžička kari
    • 2
      lžíce mouka
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Na lžíci másla necháme zesklovatět najemno pokrájenou cibuli. Přisypeme mrkev, lehce jí opečeme, osolíme, podlijeme vodou(3 dcl) a přiklopenou dusíme doměkka. Poté jí zcedíme, vývar ponecháme! Na zbylém másle orestujeme lehce kari s moukou a zalijeme vývarem, rozmícháme a povaříme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí, pepřem a prohřejeme.
2
Mrkev buď přidáme do omáčky a promícháme, nebo mrkev přelijeme na talíři omáčkou. Podáváme s rýží či brambory, zdobíme pažitkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní kořeněná mrkev

Pikantní kořeněná mrkev

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev

Dušená mrkev

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarošková | 13. 3. 2016 14:42

    Vynikající!

  • Milena | 21. 12. 2014 07:48

    Moc dobré a před vánoci odlehčené jídlo. Másla jsem potřebovala o něco víc, protože mi žádné nezbylo a v ingrediencích je psaná jen lžíce jedna. Jinak je vše srozumitelně popsané, takže nebyl problém. Můžu doporučit, byla to výtaná změna :-) .

  • Iva | 12. 1. 2014 18:28

    mňamka :))

  • Šárka Melmuková | 8. 2. 2013 13:47

    Byla moc dobrá :-) , jen přítel si k ní dal kousek masa z hovězího vývaru, do kterého jsem dávala místo masa játrovou rýži.

  • Míša | 20. 1. 2013 10:36

    Nechápu, co na ní bylo kyselého...? :-\

  • Alho | 18. 1. 2013 13:48

    U nas neuspela,byla dost kysela.:-(

  • Monča | 21. 2. 2012 14:09

    Maso je maso jak řekl přítel ale snědl všechno a mě taky mrkev chutnala.

  • Jahnova | 7. 7. 2011 10:29

    Jednoduche a moc dobre a co je hlavni i zdrave ;-) :-) !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Zelenina Večeře Pozdní večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kari Máslo Mouka Mrkev Pepř mletý Sůl Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety po čínsku

Kotlety po čínsku

Opilé řezy

Opilé řezy

Zapečená brokolice s těstovinami

Zapečená brokolice s těstovinami

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Treska paní Gunilly

Treska paní Gunilly

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Sádlová pomazánka

Sádlová pomazánka

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

196
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
172
Kapr v trojobale
Kapr v trojobale
158
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na…
50
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým…
49
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hvězda Ulice, Ordinace i Pomády Badinková: S partnerem už nejdeme spolu…

Hvězda Ulice, Ordinace i Pomády Badinková: S partnerem už nejdeme spolu…

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Mražené mangové bonbony
Mražené mangové bonbony
Mražený dort z Flory
Mražený dort z Flory
Mrkev jako maso
Mrkev jako maso
Mrkev po indicku
Mrkev po indicku
Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem
Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem
Mrkovo-batátový krém
Mrkovo-batátový krém
  • Recepty.cz
  • Mrkev po bengálsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact