• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mrkev po bengálsku
Napište svůj komentář k receptu

Mrkev po bengálsku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mrkev po bengálsku
Mrkev po bengálsku
Mrkev po bengálsku
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g mrkev
    • 3
      dl voda
    • 1
      lžička kari
    • 2
      lžíce mouka
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Na lžíci másla necháme zesklovatět najemno pokrájenou cibuli. Přisypeme mrkev, lehce jí opečeme, osolíme, podlijeme vodou(3 dcl) a přiklopenou dusíme doměkka. Poté jí zcedíme, vývar ponecháme! Na zbylém másle orestujeme lehce kari s moukou a zalijeme vývarem, rozmícháme a povaříme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí, pepřem a prohřejeme.
2
Mrkev buď přidáme do omáčky a promícháme, nebo mrkev přelijeme na talíři omáčkou. Podáváme s rýží či brambory, zdobíme pažitkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní kořeněná mrkev

Pikantní kořeněná mrkev

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Hořčičná pečená mrkev

Hořčičná pečená mrkev

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarošková | 13. 3. 2016 14:42

    Vynikající!

  • Milena | 21. 12. 2014 07:48

    Moc dobré a před vánoci odlehčené jídlo. Másla jsem potřebovala o něco víc, protože mi žádné nezbylo a v ingrediencích je psaná jen lžíce jedna. Jinak je vše srozumitelně popsané, takže nebyl problém. Můžu doporučit, byla to výtaná změna :-) .

  • Iva | 12. 1. 2014 18:28

    mňamka :))

  • Šárka Melmuková | 8. 2. 2013 13:47

    Byla moc dobrá :-) , jen přítel si k ní dal kousek masa z hovězího vývaru, do kterého jsem dávala místo masa játrovou rýži.

  • Míša | 20. 1. 2013 10:36

    Nechápu, co na ní bylo kyselého...? :-\

  • Alho | 18. 1. 2013 13:48

    U nas neuspela,byla dost kysela.:-(

  • Monča | 21. 2. 2012 14:09

    Maso je maso jak řekl přítel ale snědl všechno a mě taky mrkev chutnala.

  • Jahnova | 7. 7. 2011 10:29

    Jednoduche a moc dobre a co je hlavni i zdrave ;-) :-) !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Zelenina Večeře Pozdní večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kari Máslo Mouka Mrkev Pepř mletý Sůl Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Maďarská variace

Maďarská variace

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Nudle s tvarohem

Nudle s tvarohem

Výborná pizza

Výborná pizza

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Rychlé langoše plněné sýrem

Rychlé langoše plněné sýrem

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

118
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
100
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
75
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
74
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
54
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Festival ve Varech je u konce: TOP momenty ze zakončení! Slzy hrdinky Bartoškové a »Kleopatra« Ramba

Festival ve Varech je u konce: TOP momenty ze zakončení! Slzy hrdinky Bartoškové a »Kleopatra« Ramba

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Mražené mangové bonbony
Mražené mangové bonbony
Mražený dort z Flory
Mražený dort z Flory
Mrkev jako maso
Mrkev jako maso
Mrkev po indicku
Mrkev po indicku
Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem
Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem
Mrkovo-batátový krém
Mrkovo-batátový krém
  • Recepty.cz
  • Mrkev po bengálsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact