g
zavařenina
dle chuti: rybíz, brusinka, malina...
tuk
Postup přípravy receptu
1
Z mouky, cukru, oříšků, koření, tuku a žloutků vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme v chladu hodinu odpočinout. Ze dvou třetin těsta vyválíme kulatý plát, který přeneseme do připravené formy, zvedneme boky, potřeme zavařeninou. Zbylé těsto vyválíme, rozdělíme na pruhy z nich na koláči vytvoříme mřížku. Dáme péct do předehřáté trouby na cca 35 minut při 170°C - dorůžova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarka
|9. 4. 2016 22:23
Děkuji za bezva recept <3 <3 :-)) :-))
Denisa
|22. 8. 2015 13:21
Koláč je bezvadný :-* a po proležení je opravdu čím dál lepší :)))))
Lída Smrčková
|21. 9. 2014 11:40
Koláč je dneska úplně na jedničku s hvězdičkou, je proleželý, provoněný, úplně jako vánoční cukroví. Chce to čas na proležení, aspoň dva dny, ale to se musí dobře hlídat, aby se dřív nesnědl. Určitě zase někdy upeču.
Kateřina
|14. 10. 2013 12:46
Máme moc rádi linecké koláče, toto je také výborná varianta, zase něco nového. Děkuji.