• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mřížkový koláč s rebarborou
Napište svůj komentář k receptu

Mřížkový koláč s rebarborou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mřížkový koláč s rebarborou
Mřížkový koláč s rebarborou
Mřížkový koláč s rebarborou
Mřížkový koláč s rebarborou
Mřížkový koláč s rebarborou
Mřížkový koláč s rebarborou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Dejte šanci krásně zbarveným řapíkům rebarbory a upečte pro rodinu výborný mřížkový koláč. Jemné křehké těsto šťavnatá náplň skvěle doplňuje a není pochyb, že si pochutnáte.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g mouka polohrubá + na vysypání formy a pomoučnění
    • 1,50
      balení prášek do pečiva
    • 250
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 250
      g máslo změklé + na vytření formy
    • 3
      ks žloutek
    • moučka k podávání
  • Náplň
    • 300
      g reveň
    • 2
      lžíce rozinky namočené v tuzemáku
    • 0,50
      lžička skořice
    • 2
      ks hřebíček mletý
    • 4
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na centimetrové kousky. Dejte ji do kastrolu, přidejte slité rozinky, koření, trochu vody a přiveďte k varu. Přisypte cukr a nechte ho rozpustit, rebarboru potom vařte do poloměkka, asi 15 minut, pokud se bude připalovat, přilijte maličko vody. Pak náplň zceďte a nechte okapat v cedníku.

RADA: Rozinky

2
Troubu předehřejte na 180 °C, formu vymažte máslem a vysypte moukou. Všechny suroviny na těsto dejte do mísy robota a za pomoci hnětacího háku uhněťte hladké kompaktní těsto. Jde to rychle. Na pomoučněné ploše vyválejte z těsta velkou placku a vtiskněte ji do formy. Přebývající těsto odřízněte ostrým nožem a udělejte si z něj kuličku.

RADA: Máslo bez lednice

3
Těsto naplňte zchladlou rebarborou. Kuličku těsta vyválejte a nejlépe rádýlkem z něj vykrájejte pruhy, z těch potom vytvořte na koláči mřížku. Koláč upečte, asi 40 minut, a nechte vychladnout. Před podáváním jej posypte moučkovým cukrem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hřebíček Máslo Moučka Mouka Prášek do pečiva Reveň Rozinky Skořice Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

Hrnečková paštika

Hrnečková paštika

Piškotová mňamka

Piškotová mňamka

Kuřecí závitek s nivou

Kuřecí závitek s nivou

Salát z quinoy a sušených rajčat

Salát z quinoy a sušených rajčat

Vajíčková pomazánka Rabat

Vajíčková pomazánka Rabat

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

Černá čočka se zeleninou - salát nebo příloha

Černá čočka se zeleninou - salát nebo…

Sezamové kuře v těstíčku

Sezamové kuře v těstíčku

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

73
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
55
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
43
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
42
Salát se šunkou a vejci
Salát se šunkou a vejci
41
Veganský "vaječný" likér
Veganský "vaječný" likér

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Mřížkový koláč s jablky
Mřížkový koláč s jablky
Mřížkový koláč s malinami
Mřížkový koláč s malinami
Mřížkový koláč s povidly a tvarohem
Mřížkový koláč s povidly a tvarohem
Mřížkový koláč s tvarohem
Mřížkový koláč s tvarohem
Mřížkový perníkový koláč
Mřížkový perníkový koláč
Muffin s hráškem, šunkou a sýrem
Muffin s hráškem, šunkou a sýrem
  • Recepty.cz
  • Mřížkový koláč s rebarborou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact