Z přísad uděláme na vále těsto, ze dvou třetin vyválet placku, dát na plech nebo větší pekáč, potřeme marmeládou - nejčastěji rybízovou, ze zbytku těsta uválím proužky a ty dám křížem přes marmeládu.
2
Pečeme do růžova. Těsto se musí vyválet ve folii, nebo to dělám tak, že na vále vyválím jen co to jde, dám na plech a prsty vymačkám do šířky i délky, jak to jde.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vladimír
|6. 7. 2016 15:53
Jani máte pravdu,mouky moře.Doma jsme mřížkáč udělali ze 400 g mouky,stačilo
Jana
|7. 5. 2016 19:29
Špatnéj recept,hodně mouky!!!!
Posílám 5
Aleš
|25. 7. 2015 09:37
Dobrý den, mě se osvědčilo dát 400 hl. mouky a cca 200 polohr. mouky. Koláč byl vláčný a na jazyku se rozpadal. Určitě trochu citrónové kůry a kdo má rád tak rumové aroma. Marmelády dvě sklenice. :-)
Aleš
|25. 7. 2015 09:37
Dobrý den, mě se osvědčilo dát 400 hl. mouky a cca 200 polohr. mouky. Koláč byl vláčný a na jazyku se rozpadal. Určitě trochu citrónové kůry a kdo má rád tak rumové aroma. Marmelády dvě sklenice. :-)
Aleš
|25. 7. 2015 09:37
Dobrý den, mě se osvědčilo dát 400 hl. mouky a cca 200 polohr. mouky. Koláč byl vláčný a na jazyku se rozpadal. Určitě trochu citrónové kůry a kdo má rád tak rumové aroma. Marmelády dvě sklenice. :-)
Vlastik
|21. 8. 2014 14:52
Výborné, ale opravdu sušší. Elektrická trouba, 175 stupňů. Uberu příště mouky na půl kila. Asi to pomůže. Jinak ok, ještě rada pro ty, co to nikdy nedělali - marmeládou nešetřete. Jinak za jedna.
Hanka
|24. 6. 2014 14:53
ted jsem právě dodělala a musím dát 1 testo se krasne valí a je hladké chce to vic propracovat a neni potreba tam nic přidavat dekuji za skvělí recept <:-)
lida
|2. 2. 2014 13:18
Dobrý den, tak mléko jsem musela přidat určitě 7 lžic, vanilku a citronovou kůru ,těsto musí vonět a mít nějakou chut ,aby koláč chutnal !!! PS ještě špetka sole ,do každého těsta musí přijít špetka sole ,já aspon dávám hezký den lida
spilla
|31. 5. 2013 13:34
Moc dobrý koláč...jen jsem přidala trochu mléka a citronové kůry. Místo marmelády švestková povidla...mňam mňam... :-)
ufoun
|29. 5. 2013 16:47
Raději se poohlédněte po jiném receptu.Toto těsto se rozpadá a celkově bych jej ohodnotil známkou 3-. :-(
ještě mě napadlo... možná taky záleží jestli se peče v horkovzdušné troubě nebo v elektrice. Nebo v kombinaci horkovzdušná-elektrická... Horkovzdušná hodně vysušuje, možná proto se pak koláč "práší od pusy", v elektrice asi tolik nevyschne, teda mě nevyschl... :)
výborný koláč, přidala jsem podle oka trošku mléka, heru jsem před přidáním do těsta rozpustila a koláč je vynikající. Nedrolí se, i vyválet šel dobře. Dávám za jedna a přidávám si ho do svých receptů :-))
Monkuše
|18. 3. 2012 11:16
Ještě jsem tedy koláč nedělala, ale právě o tom uvažuji. Mám ještě jeden recept, stejný, krom toho je tam tedy navíc ještě jedna asi nejdůležitější surovina, a to 7 lžic mléka nebo smetany (navíc tedy ještě vanilk a citronová kůra - což není až tak podstatné) - ale myslím, že to mléko by řešilo trochu to drolení...
ája
|3. 11. 2011 23:19
mám stejnou zkušenost jako Petra!!! a přitom má vysoké hodnocení... pro amatéry, jako jsem já nedoporučuji. zřejmě to chce nějaké fígle profesionálů. a ty já zatím, bohužel, neznám. nějaké doplňující informace, rady!? dělala jsem na středně velký plech a i tak mi přišlo těsta málo = výsledek - málo buchty ;o) doufám, že jsem neurazila autorku - všichni ostatní chválí. asi je něco špatně se mnou!?
Petra
|23. 9. 2011 16:15
Měla jsem hroznou chuť na mřížkovou buchtu. Našla na internetu recept, udělala dle návodu. Jsem zklamaná, nevím co je špatně, těsta na klasický plech málo, když jsem se snažila válet mřížky, byl to horor...těsto se drobilo, trhalo a mřížky jsem dělala z několika kusů a musela poslepovat. Největší zklamání ovšem přišlo, ale jsem koláč jedla...znáte koláče a buchty, co se po nich práší z nosu?? Tak tohle je bohužel jedna z nich, bez kávy či čaje se to nedá pozřít. Další věc je ta, recept je na jak velký plech?? Dělala jsem na klasický a těsta mi přišlo málo. Kde je chyba....všichni tady vychvalujete a mě velmi zklamal. :-(
Podle mne je to jeden z nejlepších mřížkových koláčů. Těsto nevyvaluju, ale po zpracování těsta, ho namačkám na plech, potřu marmeládou a ozdobím mřížkami. Je to prostě taková moc dobrá mňamka ke kafi.Díky za receptík. Ivana
recepty 73
|15. 4. 2010 12:11
U nás je to velmi oblíbený koláč.Přidávám ještě do těsta citronovou kůru a vanilku.Posílám1*.Jiří
Iva Bednarova
|28. 3. 2007 12:55
tak kolac je v troube,delal jsem to jen z polovicni davky,takze je to tak akorat na kulatou dortovou formu.Tesyto bylo skvely,asi jak na vanocni cukrovy :-) ale priste asi jeste pridam krom vanilkovyho cukru ktery jsem dala uz dnes i citronovou kuru,bude to krasne provonene.Uz se nemuzu dockat co na to rekne muj pritel cizinec :-D
katka
|1. 3. 2007 22:43
tak jsem to vyzkošela.Mám strašně ráda mřížkový koláč, ale odstěhovala jsem se od mamky a zapoměla jsem si ho opsat tak jsem zabrousila na tyto stránky a koláč už je hotov.Je jinej než jsme dělaly,ale koláč jako koláč.Zblajzne se tak či tak:)
Jana Pátková
|17. 12. 2006 11:25
Dávám za 1, včera v poledne upečeno, a večer zůstaly drobečky na plechu, žádné válení, jen rukou mačkáno na plechu, marmelády 3 různé - tj. rybízová, meruňková a jahodová smícháno dohromady a hotovo.Nahňácáno / ten výraz zbožňuji ve vaření i jinak/ celkový výsledek fajn.