Do pekáčku nasekáme na větší špalíčky mrkev a několik stonků řapíkatého celeru, přidáme velkou lžíci másla, sůl, 4-5 hřebíčků a velkou špetku estragonu. Přikryjeme a dáme do předehřáté trouby na cca 170 °C. Zmrazené filety tresky silně posolíme a potřeme drceným kmínem, do pekáčku dolijeme odpařenou vodu a poklademe plátky tresky. Zvýšíme teplotu na maximum a odkryté pečeme cca 10-15 minut. Upečené filety tresky vyjmeme a dáme na talíře (takto prudce pečené by se neměly rozpadat). K zelenině dolijeme odpařenou vodu, seškrábeme přípečky ze stěn a rozdrobíme plísňový sýr. Promícháme a vrátíme na několik minut provařit do trouby. Vzniklou omáčkou a kousky zeleniny poklademe porce tresky.
2
Příloha: opečený toast, bageta, hashbrowns nebo gratinované brambory.
3
Obměna: pokud máte rádi výraznější chutě, přidejte do omáčky spolu s plísňovým sýrem několik plátků kiwi.