Do vroucí vody zavaříme kávu, stáhneme z plotýnky a necháme vychladnout. Do skleněného poháru dáme kopeček vanilkové zmrzliny, přelijeme přecezenou kávou, přidáme cukr a ozdobíme šlehačkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zdeněk
|7. 12. 2015 10:12
Ledová a mražená je rozdíl, mraženou si můžeš dát zmrazit, ale ledová se dělá z ledu a tu si nakonec můžeš dát i ohřát. Rozdíl je v ledu. Led má jiné molekulární složení, led plave na vodě i když je to také voda, ale nesmí se ŕedit vodou, jinak se promění zase v obyčejnou vodu. Pokud máte modernejší lednici z mražákem na -18 srupňů C tak dejte pod mražák (výparník) pet láhev s vodou a nechejte 24 hodin mrazit, potm ji jechte při pokojové teplotě rozmrazit a použijte na ledovou kávu, to i teplou spařenou a nebo instntní rozpustnou za studenou. Pokud použijete Velvetku tak ji nemsíte ani mixovat, ta pění sama. Misovaná se moc napění a vody tam bude málo a pŕidáním mléka se moc nařdí a bude slabá. To jen tak na vysvětleni, co to je káva ledová a mražná.
laďa
|14. 6. 2015 14:14
vy jste ale k okoti
laďa
|14. 6. 2015 14:13
vy jste ale k okoti
Hana
|9. 9. 2014 20:44
https://www.caro.cz
bebet
|6. 8. 2014 18:15
Hlavně ta šlehačka ve spreji ta tomu dodá chuť... :-!
Monika
|2. 6. 2014 09:43
Tome, já dělám ledovou kávu do vysoké sklenice o obsahu 0,3l. Do pidi hrnečku dám lžičku rozpustné kávy, zaliju trošičkou horké vody, aby se dobře rozmíchala. Přeliji to do té vysoké sklenice, přidám lžičku cukru, zaliju plnotučným mlékem kousek pod rysku, přidám kopeček vanilkové zmrzliny, šlehačku ve spreji, posypu troškou skořice a vanilkovým cukrem, píchnu brčko, přidám lžičku a je to hotové :-) Celé léto se u nás netrhnou dveře a mléko kupujeme po celých kartonech, protože k nám na ni všichni chodí a moc si ji chválí
No hele, jestli zaliješ kávu vroucí vodou a lógr tam necháš až do vychladnutí, tak i ze sebelepší kávy budeš mít kyselou srajdu. Za mě džezvu do každé domácnosti, ať lidi vidí, jak vypadá opravdová tradiční turecká káva, do ní pěkně kardamon a cukr zkaramelizovat a ani ten chemický dryák z sušeného podmáslí, emulgátorů a směsných tuků, vznešeně nazývaný "šlehačka" nebude třeba.
homouš
|17. 10. 2013 21:35
Tak to si rovnou dám zmrzlinu do kávy a hotové.. :-S
Ahoj
|9. 9. 2013 20:42
Drž pi*u
Kávovar
|9. 9. 2013 20:40
Zavařil jsem kávu, ale jak jí mám přelít, když je v zavařovací sklenici? <3
Tohle dělali v restauraci na vesnici, kde jsem jezdila za mamkou. Naprosto perfektní na zchlazení v horkých letních dnech. Vody se opravdu nebojte, má to se zmrzlinou své kouzlo. Proto je to káva. S vodou to můžeme nazývat možná tak frappé se zmrzlinou. :-) Ale obě varianty jsou moc fajn :-)
Drobeczech
|17. 2. 2013 21:57
Napoučuj jo, :-X
Uzzi
|6. 2. 2013 15:09
Ve výchozím receptu se o žádném mléce nepíše. Tak proč ho uvádíte? Naučte se číst a respektovat zadané téma.
Uzzi
|6. 2. 2013 14:59
Milá Dájo,Vaše vyjadřování je ostudné! Překlepy,citoslovce,sleng.Raději nic nepište!
Alena
|4. 2. 2013 13:17
s vodou to neni spatne..udelají vam to i v restauracich.. jen to nesmite delat z podradne kavy,hlavne se to nedela z rospustne..pak se nemuzete nicemu divit !!
Macek
|16. 1. 2013 17:33
Jestli mixujes a delas z mleka, tak to neni ledova kava, ale frape.
Macek
|16. 1. 2013 17:29
A mate dobrou ledovou kavu. Mleko se nepridava ;-)
Macek
|16. 1. 2013 17:28
Nejlepsi je turek s cukrem, zcedite logr jakmile vychladne a date na den do lednice. Pak date kopecek vanilkove, nahoru slehacku a popr. toping. Neni na tom co zkait 8-)
Dája
|15. 12. 2012 17:51
Zkusila jsem, ale je to blééé. Poprvé sem tam dala vodu, pak mléko, ale furt stejné. Nechtnalo mi to, prdon. :-$
teda místo vody radši mléko. S vodou je to pěknej kekel, nechápu jak to tam vůbec někdo může dát
Martina
|9. 10. 2012 00:02
;-)
Martina
|3. 10. 2012 21:50
Vezmeme vodu a přidáme sirup a je to šťáva! <:-)
Jančí
|31. 8. 2012 17:10
Božíčku, ledová káva se dá dělat z rozpustný rovnou, nemusí se přece zalévat horkou vodou ;-)
:-D
andrea
|21. 7. 2012 19:11
sorry {kdyby}
:-[
andrea
|21. 7. 2012 19:08
trapnej recept ted kazdy pouziva zmrzlinu jako kyby nic jineho neexistovalo :-D :-P :-$ :-X
g
|12. 7. 2012 18:30
ano dáá :-)
Veronika
|12. 7. 2012 18:29
už se těším až to vyzkoušíííím <3
Alexsandra
|3. 7. 2012 11:08
Tak to je recept jak poleno ! Hlavně, když se Tom ještě ptá na množství surovin, no já padám !! :-D :-D :-D Tome, tys nikdy nedělal kávu ? Porce kafe, mléko do hrnku, zmrzliny kopeček, cukr podle chuti a šlehačku na ozdobu.. Boooože O:-)
Jana 2
|31. 5. 2012 17:52
a víš jaký bude recept na MRAŽENOU kávu? 7g kávy zaliješ 200ml vroucí vody, necháš vychladnout. Pak tam dáš kopeček vanikové zmrzliny a strčíš to do mrazáku. Až káva zmrzne, tak z ní bude mražená kráva ;-)
Tom
|9. 4. 2012 15:26
Ahoj, můžeš prosím napsat množství surovin, které do tvojí ledové kávy dáváš? :-)
Děkuji za odpověď
sisi
|5. 2. 2012 08:39
já dělám ledovou kávu tak že do mlíka nasypu kávu(rozspustnou)pridám led a cukr(led nemusí být)pak mixuji.do sklenice dám zmrzlinu zaleju kávou a nakonec dám šlehačku. :-P :-P :-P :-P :-P