• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mražená káva
Napište svůj komentář k receptu

Mražená káva

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mražená káva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      ml voda
    • 7
      g káva
    • 1
      ks vanilková zmrzlina kopeček
    • 1
      lžička cukr
    • šlehačka na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Do vroucí vody zavaříme kávu, stáhneme z plotýnky a necháme vychladnout. Do skleněného poháru dáme kopeček vanilkové zmrzliny, přelijeme přecezenou kávou, přidáme cukr a ozdobíme šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Káva Tiramisu

Káva Tiramisu

Mražená káva s likérem

Mražená káva s likérem

Mražená káva Latté

Mražená káva Latté

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeněk | 7. 12. 2015 10:12

    Ledová a mražená je rozdíl, mraženou si můžeš dát zmrazit, ale ledová se dělá z ledu a tu si nakonec můžeš dát i ohřát. Rozdíl je v ledu. Led má jiné molekulární složení, led plave na vodě i když je to také voda, ale nesmí se ŕedit vodou, jinak se promění zase v obyčejnou vodu. Pokud máte modernejší lednici z mražákem na -18 srupňů C tak dejte pod mražák (výparník) pet láhev s vodou a nechejte 24 hodin mrazit, potm ji jechte při pokojové teplotě rozmrazit a použijte na ledovou kávu, to i teplou spařenou a nebo instntní rozpustnou za studenou. Pokud použijete Velvetku tak ji nemsíte ani mixovat, ta pění sama. Misovaná se moc napění a vody tam bude málo a pŕidáním mléka se moc nařdí a bude slabá. To jen tak na vysvětleni, co to je káva ledová a mražná.

  • laďa | 14. 6. 2015 14:14

    vy jste ale k okoti

  • laďa | 14. 6. 2015 14:13

    vy jste ale k okoti

  • Hana | 9. 9. 2014 20:44

    https://www.caro.cz

  • bebet | 6. 8. 2014 18:15

    Hlavně ta šlehačka ve spreji ta tomu dodá chuť... :-!

  • Monika | 2. 6. 2014 09:43

    Tome, já dělám ledovou kávu do vysoké sklenice o obsahu 0,3l. Do pidi hrnečku dám lžičku rozpustné kávy, zaliju trošičkou horké vody, aby se dobře rozmíchala. Přeliji to do té vysoké sklenice, přidám lžičku cukru, zaliju plnotučným mlékem kousek pod rysku, přidám kopeček vanilkové zmrzliny, šlehačku ve spreji, posypu troškou skořice a vanilkovým cukrem, píchnu brčko, přidám lžičku a je to hotové :-) Celé léto se u nás netrhnou dveře a mléko kupujeme po celých kartonech, protože k nám na ni všichni chodí a moc si ji chválí

  • Ilona Karlová | 27. 3. 2014 18:59

    Tohle bych mohla pít na litry!!!

  • oibnluhnj | 19. 3. 2014 18:10

    :-$ :-* =-O :-\ :-[ :'( <3 <:-) :-S <:-) :-S <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-|

  • noxy | 6. 1. 2014 14:56

    No hele, jestli zaliješ kávu vroucí vodou a lógr tam necháš až do vychladnutí, tak i ze sebelepší kávy budeš mít kyselou srajdu. Za mě džezvu do každé domácnosti, ať lidi vidí, jak vypadá opravdová tradiční turecká káva, do ní pěkně kardamon a cukr zkaramelizovat a ani ten chemický dryák z sušeného podmáslí, emulgátorů a směsných tuků, vznešeně nazývaný "šlehačka" nebude třeba.

  • homouš | 17. 10. 2013 21:35

    Tak to si rovnou dám zmrzlinu do kávy a hotové.. :-S

  • Ahoj | 9. 9. 2013 20:42

    Drž pi*u :'(

  • Kávovar | 9. 9. 2013 20:40

    Zavařil jsem kávu, ale jak jí mám přelít, když je v zavařovací sklenici? <3

  • Annikka | 19. 7. 2013 17:41

    Dobrá.

  • martina | 12. 7. 2013 11:38

    tady píšete že voda je blbost ale když děláte kafé tak se zalévá vodou tak nevím co máte za problém?? :-\

  • Sabíí
    Sabíí | 30. 6. 2013 17:49

    vypadá to lakavě musím ochutnat :D :-)

  • ANETA LOHNICKA | 11. 6. 2013 11:33

    AHOJ TA MRAŽENAÁ KAVA JE FAKT DOBRÁ AŽ SEM SE ZNI MALEM UDELALA VAU <:-)

  • DÁŠA | 13. 5. 2013 19:10

    Jeto moc dobrý recept aj stou vodou :-))

  • petr | 15. 4. 2013 21:21

    http://aukro.cz/listing/user.php?us_id=24757914 vyhledejte prosím tuto adresu je to nádehrné.. O:-)

  • WeeBear
    WeeBear | 15. 3. 2013 19:27

    Trapnej recept? Trapné je maximálně tvé vyjadřování.

  • WeeBear
    WeeBear | 15. 3. 2013 19:26

    Tohle dělali v restauraci na vesnici, kde jsem jezdila za mamkou. Naprosto perfektní na zchlazení v horkých letních dnech. Vody se opravdu nebojte, má to se zmrzlinou své kouzlo. Proto je to káva. S vodou to můžeme nazývat možná tak frappé se zmrzlinou. :-) Ale obě varianty jsou moc fajn :-)

  • Drobeczech | 17. 2. 2013 21:57

    Napoučuj jo, :-X

  • Uzzi | 6. 2. 2013 15:09

    Ve výchozím receptu se o žádném mléce nepíše. Tak proč ho uvádíte? Naučte se číst a respektovat zadané téma.

  • Uzzi | 6. 2. 2013 14:59

    Milá Dájo,Vaše vyjadřování je ostudné! Překlepy,citoslovce,sleng.Raději nic nepište!

  • Alena | 4. 2. 2013 13:17

    s vodou to neni spatne..udelají vam to i v restauracich.. jen to nesmite delat z podradne kavy,hlavne se to nedela z rospustne..pak se nemuzete nicemu divit !!

  • Macek | 16. 1. 2013 17:33

    Jestli mixujes a delas z mleka, tak to neni ledova kava, ale frape.

  • Macek | 16. 1. 2013 17:29

    A mate dobrou ledovou kavu. Mleko se nepridava ;-)

  • Macek | 16. 1. 2013 17:28

    Nejlepsi je turek s cukrem, zcedite logr jakmile vychladne a date na den do lednice. Pak date kopecek vanilkove, nahoru slehacku a popr. toping. Neni na tom co zkait 8-)

  • Dája | 15. 12. 2012 17:51

    Zkusila jsem, ale je to blééé. Poprvé sem tam dala vodu, pak mléko, ale furt stejné. Nechtnalo mi to, prdon. :-$

  • Simonne2
    Simonne2 | 9. 12. 2012 11:07

    taky radši mléko ;-)

  • Lukáš | 31. 10. 2012 16:13

    teda místo vody radši mléko. S vodou je to pěknej kekel, nechápu jak to tam vůbec někdo může dát

  • Martina | 9. 10. 2012 00:02

    ;-)

  • Martina | 3. 10. 2012 21:50

    Vezmeme vodu a přidáme sirup a je to šťáva! <:-)

  • Jančí | 31. 8. 2012 17:10

    Božíčku, ledová káva se dá dělat z rozpustný rovnou, nemusí se přece zalévat horkou vodou ;-) :-D

  • andrea | 21. 7. 2012 19:11

    sorry {kdyby} :-[

  • andrea | 21. 7. 2012 19:08

    trapnej recept ted kazdy pouziva zmrzlinu jako kyby nic jineho neexistovalo :-D :-P :-$ :-X

  • g | 12. 7. 2012 18:30

    ano dáá :-)

  • Veronika | 12. 7. 2012 18:29

    už se těším až to vyzkoušíííím <3

  • Alexsandra | 3. 7. 2012 11:08

    Tak to je recept jak poleno ! Hlavně, když se Tom ještě ptá na množství surovin, no já padám !! :-D :-D :-D Tome, tys nikdy nedělal kávu ? Porce kafe, mléko do hrnku, zmrzliny kopeček, cukr podle chuti a šlehačku na ozdobu.. Boooože O:-)

  • Jana 2 | 31. 5. 2012 17:52

    a víš jaký bude recept na MRAŽENOU kávu? 7g kávy zaliješ 200ml vroucí vody, necháš vychladnout. Pak tam dáš kopeček vanikové zmrzliny a strčíš to do mrazáku. Až káva zmrzne, tak z ní bude mražená kráva ;-)

  • Tom | 9. 4. 2012 15:26

    Ahoj, můžeš prosím napsat množství surovin, které do tvojí ledové kávy dáváš? :-) Děkuji za odpověď

  • sisi | 5. 2. 2012 08:39

    já dělám ledovou kávu tak že do mlíka nasypu kávu(rozspustnou)pridám led a cukr(led nemusí být)pak mixuji.do sklenice dám zmrzlinu zaleju kávou a nakonec dám šlehačku. :-P :-P :-P :-P :-P

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 30. 11. 2011 10:43

    Dá se to udělat i s bílé kávy? :-\ :-\

  • Danka Snášelová | 6. 2. 2009 16:12

    Není mi jasná věta. "Do vroucí vody zavaříme kávu," Nemůžeme kávu zalít vařící vodou?

  • Jana | 29. 5. 2005 18:39

    Pokud káva není nejprve vychlazená, není to dobrá mražená ani ledová káva.

  • Anonym | 25. 6. 2004 10:15

    To neni mražená ale LEDOVÁ káva!!!!!!! :(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Ledový čaj
Nápoje Studené Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Káva Šlehačka Vanilková zmrzlina Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové noky

Krupicové noky

Rohlíčky s ořechovou náplní

Rohlíčky s ořechovou náplní

Feferonový salát

Feferonový salát

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Filé v alobalu

Filé v alobalu

Tvarůžková pomazánka V

Tvarůžková pomazánka V

Lučinovo-nivová pomazánka

Lučinovo-nivová pomazánka

Kuřecí roláda s dýní

Kuřecí roláda s dýní

Zeleninová bramboračka

Zeleninová bramboračka

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

97
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
77
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
41
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
37
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
35
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Dramatické dění v Survivoru: Napínavý duel Páji a Daniela! Kdo vypadl?

Dramatické dění v Survivoru: Napínavý duel Páji a Daniela! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Mramorový korpus
Mramorový korpus
Mraveniště
Mraveniště
Mraveniště II.
Mraveniště II.
Mražené mangové bonbony
Mražené mangové bonbony
Mražený dort z Flory
Mražený dort z Flory
Mrkev jako maso
Mrkev jako maso
  • Recepty.cz
  • Mražená káva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact